Juniper en Nokia Siemens slaan handen ineen

Joint venture krijgt Nederlandse CFO

Dit artikel delen:

Hardwareleveranciers Juniper Networks en Nokia Siemens Networks bundelen hun activiteiten op het gebied van carrier ethernetdiensten. De joint venture krijgt de naam Carrier Ethernet Solutions en wordt gevestigd in Amsterdam. Klanten van de nieuwe organisatie zijn vooral aanbieders van mobiele telefonie en/of breedband internet voor bedrijven en particulieren.

Juniper bezit 60 procent van het bedrijf en Nokia Siemens de resterende 40 procent. De twee bedrijven werken al langere tijd samen in de netwerkmarkt. Zo is Nokia Siemens Networks een belangrijke wederverkoper van Junipers Layer 3-producten. Die producten zorgen ervoor dat elk willekeurig punt in een netwerk weet welke netwerkknooppunten nabij zijn en hoe data via deze knooppunten moet worden gerouteerd.

In de gezamenlijke organisatie worden de MX series Ethernet services routers van Juniper en de A-series Carrier Ethernet switches van Nokia Siemens Networks ondergebracht. Ook het netwerkbeheersysteem van Nokia Siemens valt in de joint venture. Het is de bedoeling dat de verschillende producten naadloos en volledig op elkaar worden afgestemd.

Nederlandse CFO

De joint venture komt onder leiding van Juniper-topman John Steward. De Nederlander Ton van den Boom wordt financieel directeur (cfo). Hij is op dit moment senior manager finance and control bij Nokia Siemens Networks.

De vorming van de joint venture werd in februari 2009 aangekondigd en wachtte op goedkeuring van de autoriteiten. De gezamenlijke organisatie gaat waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2010 van start.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-08T17:19:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.