Schulden nekken IT-Data Benelux

Failliet

Storage specialist IT-Data Benelux uit Ridderkerk is failliet. Naar verluidt had IT Data een hoge schuld aan de Belastingdienst en andere schuldeisers. IT Data is al eerder twee keer failliet verklaard Maar maakte telkens een doorstart. IT Data is leverancier van databeschikbaarheidoplossingen, zoals backup en disaster recovery, archivering en ILM, dataopslag en storage management.

De laatste jaren had IT Data een stand op de Storage Expo in Utrecht. Eigenaar Jos Visser is niet bereikbaar voor commentaar. Op de site Channelweb.nl, de site van Computable's zusterblad CRN, reageren gedupeerden. Zij roepen op contact met elkaar te zoeken om te proberen hun schade op de eigenaar te verhalen.

René Metaal zegt als reactie op het faillissement van IT Data: 'Dat het nog mogelijk is telkens weer een onderneming te starten en nu al voor de derde keer failliet te gaan. Voor het personeel vind ik het ook sneu.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jos is iemand die jaren heeft geleefd van en op leugens. Niet altijd met op voorhand de verkeerde intenties, maar hij geloofde op een gegeven moment zelf in die onwaarheden. Hij leek altijd de kat met 7 levens, het is te hopen dat hij nu een keer echt stopt want hij is een schande voor de branche.
Daarnaast heeft hij een chronisch gebrek aan moreel besef en kan (zoals nu echt wel gebleken)absoluut niet omgaan met geld, bij hem is omzet winst, en zijn forecasts hebben veel weg van fata morgana's. Zijn personeel heeft hij voor vele duizenden euro's pensioenopbouw laten mislopen door het wel te innen, maar niet af te dragen. Nu heeft hij alles van waarde wat er nog in de tent zat even ondergebracht bij een "partner" en de schuldeisers kunnen fluiten naar hun centen... Hij zal vvorlopig wel ver weg zijn als hij slim is. Niet te vertrouwen...

Edgar Beck van SNE Europe, hoe gaat het eigenlijk met die tent. Op hun site is sinds oktober 2008 geen nieuws meer aangevuld, vreemd....

Jos zal ooit integer begonnen zijn en door tegenslag de waarheid zijn gaan verdraaien. Uiteindelijk zoveel leugens vertelt dat hij ze zelf is gaan geloven. Kenmerkend zijn ook de vele rechtszaken tegen het personeel dat het bedrijf verlaat. Niemand deugt, alleen Jos ziet het goed. Helaas heeft Jos moeite met de waarheid. Goedbedoelde en onderbouwde adviezen van personeel werden afgewimpeld.
Accountmanagers hadden soms twee logboeken:
1. De waarheid, 2 Wat Jos had verteld. Onmenselijk, volstrekt niet integer om zo te handelen.
Daarentegen had Jos wel de intentie om personeel eerlijk te behandelen. In de stress van de dag, het uur sloegen helaas de stoppen herhaaldelijk door.

T.a.v. leveranciers: die deugen niet. Pas betalen als het echt niet anders kan. Betalen ook alleen maar als ze niet meer willen leveren. Personeel kan vervolgens de leugens oplossen, daar is Jos niet voor beschikbaar.

Triest.

Misbruik maken van de loyaliteit van een kleine leverancier en deze vervolgens meeslepen in de ellende die IT-Data heet. Jos Visser heeft hiermee onherstelbare schade aangericht zowel zakelijk als privé en uiteraard is hij nu nergens meer te vinden.

Inderdaad een schande voor de branche. Mijn bedrijf is helaas niet meer te redden, maar het is te hopen dat deze schurk nog eens verantwoordelijk zal worden gehouden voor zijn leugens en bedrog. Niemand lijkt echter te weten waar hij nu mee bezig is.

Treurig.

Voor de meeste leveranciers geldt hier toch ook de eigen kortzichtigheid. Ook al had IT-Data schulden die lang open stonden, er werd toch geleverd als Jos weer bereid was een bedrag af te lossen en de afspraak maakte het restant ook snel af te lossen. Het verdere verloop laat zich raden.....

Update voor wie het weten wil.
Binnenkort staat er een rechtszaak tegen Jos Visser op de rol. Mismanagement. Weer gaat hij trachten zijn eigen fouten op anderen te schuiven via constructies die alleen hij kan verzinnen. Kansloos.

Enig idee wie deze rechtszaak heeft aangespannen?

Belastingdienst.
Jos heeft weer getracht de schuld op anderen te schuiven. Tevergeefs!

Marcel, SNE is alweer lange tijd in eigendom van Altimate een groot, internationaal IT-distributiebedrijf.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-23T10:51:00.000Z Witold Kepinski