Managed hosting door True

Imtech wint opdracht voor energie in datacenters

 

De Goudse technische en ict-dienstverlener Imtech heeft een order binnengehaald van bijna 25 miljoen euro voor de levering van technische installaties voor de energievoorziening van datacenters. Het gaat om twee nieuw te bouwen datacenters van Nederlandse financiële instellingen. Door de toename van het digitale betalingsverkeer moeten die instellingen hun opslagcapaciteit uitbreiden. De datacenters moeten aan strenge milieu-eisen en veiligheidsregels voldoen.

Imtech is verantwoordelijk voor de oplevering en ingebruikname van de centrale energievoorzieningen van de datacenters. Het gaat om krachtinstallaties, middenspanning, en schakel- en verdeelinrichtingen. Het bedrijf levert ook het energie-managementsysteem en de koelsystemen van de gebouwen. De installaties moeten voldoen aan Europese richtlijnen voor de beperking van de uitstoot van kooldioxide. Voor de klanten moet dat leiden tot een besparing op de energiekosten.

De financiële instellingen, waarvan Imtech de namen niet bekend mag maken, investeren in nieuwe datacenters door de toename van het digitale betalingsverkeer. De Nederlandse Bank heeft de eisen voor continuïteit en het veiligheidsniveau van het betalingsverkeer verhoogd. Financiële instellingen investeringen in nieuwe datacenters door toename van het digitale  betalingsverkeer. Extra capaciteit moet de kans op onverwachtse storingen verminderen.

De dienstverlener moet zorgen dat de datacenters zonder onderbreking actief kunnen zijn. Ook als bijvoorbeeld de netspanning wegvalt of als door bijvoorbeeld brand de stroom uitvalt. Er wordt een noodaggregaat gebouwd, zodat het datacenter op eigen energie kan doordraaien. Technische voorzieningen worden dubbel uitgevoerd zodat gegevens kunnen worden overgezet op andere servers. Imtech tekent ook voor de beveiliging van de gebouwen. Het bedrijf levert beveiligingscamera's, middelen voor branddetectie en -beveiliging, ontruimingsinstallaties en bliksemafleiding die vanuit een centraal systeem in de gaten worden gehouden en bediend worden.

Imtech

Volgens een woordvoerder zijn bij de opdracht ongeveer honderd medewerkers betrokken. Het gaat om werknemers uit de competentiegroep Energie van de vestiging in Coevorden en personeel van andere vestigingen in Nederland. Bij Imtech ICT Nederland werken 850 mensen. Wereldwijd heeft dit bedrijfsonderdeel achtduizend medewerkers. Het bedrijf dat diensten levert op het snijvlak van techniek en ict heeft in totaal 22.500 mensen in dienst. Het hoofdkantoor staat in Gouda.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3080646). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Een zeer geschikte server voor dit soort datacenters is de Dell XS11-VX8. Deze server heeft het laagste stroomverbruik van alle beschikbare servers ter wereld. Ook de embedded security functionaliteit in hardware, zoals quantum random generatoren, zijn voor de financiele wereld. Een systeem dat optioneel gebruik maakt van deze embedded functionaliteit is de Freemove Quantum Exchange. Voorbeeld software om deze functionaliteit te proberen is te downloaden op de link http://www.wuala.com/FreemoveQuantumExchange/Downloads/ In deze software zijn de Informatie-Theoretisch bewijsbare functies van het Freemove Quantum Exchange Systeem niet opgenomen. Maar de software kan uitstekend als voorbeeld dienen voor het gebruik van de embedded security functionaliteit in VIA-processoren.

Denk voor uw klanten aan de energie-investeringsaftrek (EIA). Investeringen in energiebesparing en duurzame energie kunnen leiden tot een fiscaal voordeel.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×