Capgemini reduceert beheerlast met EMC

Capgemini Outsourcing maakt sinds kort gebruik van EMC Symmetrix V-Max bij het beheer van virtuele servers. Het reduceren van de beheerlast van virtuele omgevingen was de voornaamste reden om voor EMC's nieuwe methode voor opslag te kiezen.

Capgemini wilde de kosten van het beheer van virtuele servers verlagen. De Symmetrix V-Max doet dit, vooral met zogeheten 'autoprovisioning'. Hierbij automatiseert de V-Max de gelijktijdige uitgifte van opslag aan meerdere virtuele servers, waardoor deze handelingen volgens Capgemini Outsourcing 95 procent sneller en eenvoudiger worden. Capgemini zet één Symmetrix V-Max systeem in voor het hosten van de applicaties van een nieuwe klant in de publieke sector. Het andere systeem wordt gebruikt voor het hosten van shared services.

Nieuwe architectuur

De V-Max is ontwikkeld voor de zogeheten Virtual Matrix Architecture van EMC. Deze architectuur is ontworpen om de fysieke grenzen van datacenteropslag te doorbreken. Het automatiseert volgens EMC het beheer van opslag, schaalt resources on demand en verbruikt minder energie per terabyte dan andere high-end opslagsystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-30T08:54:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.