Sligro bouwt twee datacenters

Retailconcern Sligro Food Group laat twee datacenters bouwen door infrastructuurleverancier 2e2. De twee datacenters komen bij hoofdkantoor van het Brabantse familiebedrijf in Veghel te staan. De leverancier blijft na de bouw vijf jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van het datacenter. Sligro zal zelf het databeheer verzorgen.

Het gaat om twee identieke datacenters gebaseerd op het APC InfraStruXure concept. Daardoor moet de ruimte efficiënt gebruikt worden, waardoor de kooldioxide-uitstoot zo klein mogelijk blijft. Met de bouw van de datacenters is inmiddels gestart, begin volgend jaar moeten de twee datacenters er staan. Het retailconcern vervangt met deze twee nieuwe datacenters haar huidige computerruimtes.

Directeur ict Maurice van Veghel van Sligro Food Group koos voor de infrastructuurleverancier door de ervaring die het bedrijf heeft met complexe datacenter projecten. 'Ook de kennis van ict en de consequenties hiervan voor het ontwerp van onze datacenters zijn voor ons van cruciaal belang. Bovenal spreekt de persoonlijke en pragmatische benadering van 2e2 ons erg aan.'

Sligro Food Group is vooral bekend van zijn groothandels Sligro. Het bedrijf heeft ook 130 Em-té en Golff-supermarkten in bezit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

waar heeft sligro in vredesnaam 2 datacenters voor nodig? 1 of 2 racken moeten als je het mij vraagt meer dan voldoende zijn.

De hamvraag die je zou moeten stellen is niet of ze twee datacenters nodig hebben, maar of die twee datacenters allebei in dezelfde plaats zouden moeten staan. Ik ga er van uit dat ze er twee bouwen uit het oogpunt van redundancy cq. failover, dus dat bij storing in het ene datacentre het andere de productie volledig kan overnemen. Echter, in dezelfde plaats is de kans op dezelfde storing (WAN connectie, stroom, ramp) in beide datacenters tegelijk natuurlijk veel groter dan wanneer deze ruim (minimaal 10 KM) uit elkaar liggen, en liefst van verschillende infrastructuur (andere energiecentrale, andere fiber provider) gebruik maken.

Sligro en alle bijbehorende bedrijven hebben een aanzienlijke oppervlakte in veghel. Ik weet het niet zeker, maar vermoed wel dat het mogelijk is om 5-8 km uit elkaar te bouwen.

Een andere energieleverancier zal lastig worden, maar van alle andere voorzieningen is er ruimschoots aanbod in veghel.


@Stefan,
Jij onderschat hoe groot sligro en alle subbedrijven zijn. Misschien hebben ze op geen enkele site servers maar leaselijnen naar het huidige DC lopen.
(Daarbij zijn 2 rekken vol servers helemaal niet zo veel)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-20T16:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.