T-Mobile is het oneens met UMTS-dwangsom

Dit artikel delen:

Telecombedrijf T-Mobile is het niet eens met de dwangsom die het Agentschap Telecom heeft opgelegd. 'Zowel T-Mobile als Orange hebben voldaan aan de licentievoorwaarden', zegt technologiedirecteur Jan Kuijpers van T-Mobile. Zijn bedrijf moet van het Agentschap een bedrag van vijf miljoen euro betalen omdat het umts-netwerk niet genoeg dekking heeft.'Het Agentschap heeft een eigen interpretatie van de vergunningseisen.'

Kuijpers zegt dat het telecombedrijf er de afgelopen jaren hard aan heeft gewerkt om de bestaande netwerken van Orange en T-Mobile te integreren tot een van de modernste en innovatiefste netwerken van Europa. 'Ook op dit moment voldoen wij aan de voorwaarden die aan de eigenaar van de licentie worden gesteld', zegt de technologiedirecteur. Het bedrijf is het niet eens met het Agentschap Telecom, maar zegt toch alles op alles te zetten om een dwangsom te voorkomen. Het bedrijf zegt de frequentie van Orange te gaan gebruiken volgens de voorwaarden die het Agentschap stelt.

Het telecombedrijf noemt het optreden van het Agentschap ongelukkig, omdat het voorbij zou gaan aan de ontwikkelingen in de telecommarkt. 'Voor de Nederlandse mobiele communicatiesector dreigen in 2010 spectrumproblemen te ontstaan door de sterkte groei in mobiel dataverkeer. Door de zienswijze van het Agentschap Telecom wordt T-Mobile gedwongen het spectrum minder efficiënt in te zetten', zegt Kuijpers.

Veiling

De telecombedrijven Orange, T-Mobile, Telfort, Vodafone en KPN kregen in 2000 na een veiling een UMTS-vergunning. De voorwaarden die de overheid stelde aan de vergunning is dat de gekochte frequentie wordt gebruikt en dat voldoende dekking wordt geboden. Volgens het Agentschap Telecom blijkt uit metingen dat T-Mobile op geen enkele van de driehonderd meetlokaties dekking biedt op de voormalige Orange-frequenties. Ook zou het telecombedrijf zelf hebben verklaard de frequenties niet te gebruiken.

KPN gaf onlangs de umts-frequenties van dochteronderneming Telfort terug aan de Nederlandse overheid. Het telecombedrijf wilde geen financiele risico's lopen. Het Agentschap Telecom legde de telecomaanbieder ook een dwangsom op voor het niet voldoen aan de vergunningvoorwaarden. Telfort verkreeg de frequenties na de veiling van umts-licenties in het jaar 2000. Ook de 1800MHz-frequenties van het dochterbedrijf gaf KPN terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het doet afbreuk aan de Iphone dat T-Mobile ook zonder Orange al een waardeloos 3G netwerk heeft.
Dit is bekend bij alle T-Mobile Iphone gebruikers die in de gelegenheid zijn om dit met bijvoorbeeld de dekking van KPN te vergelijken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-04T09:13:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.