Rekencentrum Rijkswaterstaat is niet stabiel

Het rekencentrum van ict-dienstverlener Capgemini waarvan Rijkswaterstaat gebruikmaakt, is niet stabiel. Dat schrijft de organisatie in het jaarverslag over 2008. Volgens bronnen betrokken bij de organisatie is het instabiele rekencentrum de reden dat de twee partijen spreken over ontbinding van het contract. In 2007 sloten zij een contract met een waarde van 230 miljoen euro met een looptijd van 7,5 jaar.

Rijkswaterstaat migreert gefaseerd naar het nieuwe rekencentrum. De eerste locatie die op het datacentrum werd aangesloten is het nieuwe kantoor voor de Bouwdienst in Westraven (Utrecht). Het nieuwe rekencentrum blijkt echter instabiel. De overheidsdienst heeft te maken met storingen, zoals het uitvallen van mailservers of internetverbindingen. Dit zorgde voor een vertraagde migratie naar het nieuwe datacenter, schrijft Rijkswaterstaat in het jaarverslag.

Volgens bronnen zou de ict-organisatie van Rijkswaterstaat, de data-ict-dienst (DID), de volgende zijn die gemigreerd zou worden naar het nieuwe rekencentrum. De ict-dienst wilde dat Capgemini met een goed migratieplan zou komen. Toen bij toetsing bleek dat de dienstverlener aan negen van de tien voorwaarden niet kon voldoen, is de migratie uitgesteld. Uiteindelijk is de DID niet gemigreerd naar het nieuwe datacenter.

Amper geïnvesteerd

In de oude rekencentra van de overheidsorganisatie is de afgelopen twee jaar amper meer geïnvesteerd, omdat deze uiteindelijk ook zouden migreren naar de dienstverlener. Dat zorgt voor instabiele netwerken, zeggen bronnen.

Rijkswaterstaat wil niet reageren op vragen van Computable. 'Wij reageren niet op vragen over contracten', zegt woordvoerder Sonja Kok.

De twee partijen sloten in 2007 een contract met een waarde van 230 miljoen euro. De looptijd is 7,5 jaar. Voor het overdragen van de werkzaamheden naar Capgemini was 1,5 jaar uitgetrokken met een uitloop van een jaar. HP wordt door Capgemini ingehuurd als onderaannemer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat is het nu:

Het rekencentrum van ict-dienstverlener Capgemini waarvan Rijkswaterstaat gebruikmaakt, is niet stabiel. Dat schrijft de organisatie in het jaarverslag over 2008.

of is het:

De overheidsdienst heeft te maken met storingen, zoals het uitvallen van mailservers of internetverbindingen. Dit zorgde voor vertraging, schrijft Rijkswaterstaat in het jaarverslag.

Moeilijk he een stukje schrijven zonder tegenstrijdigheden?

Voor zo min mogelijk geld vooraan zitten en dan jezelf afvragen waarom het niet werkt zoals jij wilt.

Tja, eigen schuld dikke bult.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-17T14:01:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.