Ziekenhuis kiest voor HP-opslagsysteem i3

Het TweeSteden-ziekenhuis met vestigingen in Tilburg en Waalwijk kiest voor een nieuw HP-opslagsysteem van dienstverlener i3 Groep. De oplossing is gebaseerd op redundante HP XP storage arrays. De noodzakelijke opslagcapaciteit voor kernapplicaties, zoals het toekomstige EPD, wordt door deze opstelling gegarandeerd, stellen de betrokken partijen.

De keuze viel op de i3 Groep vanwege de daar aanwezige kennis van de opslagsystemen van HP, aldus het ziekenhuis. Ook de hoge beschikbaarheid en de flexibiliteit van de systemen, waardoor technische samenwerking met andere ziekenhuizen mogelijk wordt, waren doorslaggevende factoren, stelt ict-architect Joop Vrins van TweeSteden-ziekenhuis.

Het systeem is gebaseerd op redundante HP XP storage arrays. De noodzakelijke opslagcapaciteit voor kernapplicaties, zoals het toekomstige EPD en de diverse PACS-apparatuur (Picture Archiving and Communication System voor het opslaan van medische beelden), wordt door deze opstelling gegarandeerd, aldus Vrins. Ter ondersteuning is een beheercontract met een looptijd van vijf jaar gesloten met de i3 Groep en HP. 'Digitale ondersteuning in de zorg heeft een stevig én flexibel fundament nodig. Met deze storage-infrastructuur hebben wij zo'n fundament', zegt Vrins.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-18T09:44:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.