Orange regelt IP-VPN voor voerbedrijf Provimi

De 84 locaties van de Rotterdamse diervoermultinational Provimi worden aangesloten op het wereldwijde netwerk van dienstverlener Orange Business Services. De verbinding loopt via ip-vpn, een beveiligd netwerk via het internetprotocol. Ruim 1250 medewerkers gaan het netwerk gebruiken. Met het driejarige contract is een bedrag van ruim vier miljoen euro gemoeid.

Door het netwerk hoopt Provimi zijn directe bedrijfsprocessen zoals inkoop, administratie en productie efficiënter in te richten en op die manier kosten te besparen. Ook kan de fabrikant het gebruik van zijn wereldwijde netwerk beter controleren en de kosten inzichtelijker maken.

MPLS

Het gebruikte MPLS-protocol, waarbij data tijdens het transport over het netwerk een specifiek label en een specifieke route krijgen, blijkt een belangrijk reden voor Provimi om voor Orange te kiezen. Het verbetert de schaalbaarheid van het netwerk, we kunnen er kosten mee besparen en het voldoet aan onze wensen voor data- en telefoonverkeer, zegt cio Arthur van de Poll van Provimi. Bovendien meldt hij dat Orange actief is in alle landen waar de diervoerfabrikant een vestiging heeft.

Provimi biedt technische ondersteuning en fabriceert voeding voor veel diersoorten. Bij het bedrijf, dat zijn hoofdzetel heeft in Rotterdam, werken in totaal achtduizend mensen. Zij zijn verspreid over 87 productiecentra in dertig landen. In 2008 boekte de fabrikant een omzet van 2,2 miljard euro. Orange en Provimi werkten al langere tijd samen.

MPLS

Een ip-netwerk op basis van MPLS (Multiprotocol Label Switching) verschilt van andere ip-breedbandnetwerken doordat het voice- en dataverkeer een label meekrijgt en daarna via switches in het netwerk verstuurd wordt via vastgestelde routes. Het verkeer binnen het MPLS VPN is extra beveiligd, omdat het gescheiden blijft van andere VPN-verbindingen.

In combinatie met prioritering (Class of Service) biedt MPLS de mogelijkheid om bepaalde pakketjes te bevoordelen boven andere. Bijvoorbeeld VoIP-netwerkverkeer boven e-mail of andersom. Zo kan gegarandeerd worden dat bedrijfsapplicaties altijd over voldoende bandbreedte beschikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-18T10:22:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.