Taskforce maakt winnaars IPv6-awards bekend

Ethernet kabel

Taskforce IPv6 heeft de winnaars van de IPv6-awards bekendgemaakt. Monitordienst Watchmouse, de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Hogeschool Utrecht en Universiteit van Amsterdam, Arnout Veenman, Jasper Wonnink en internetserviceprovider BIT wonnen elk een IPv6-award. Er zijn zes verschillende categorieën.

De taskforce hoopt dat er door de awards meer aandacht komt voor IPv6. Veel bedrijven zien namelijk de noodzaak niet om over te stappen naar het nieuwe internetprotocol. Vorig jaar werden de awards nog afgezegd, omdat er te weinig inschrijvingen waren. Dit jaar kwamen er 29 aanmeldingen binnen. 'We kunnen constateren dat de implementatie van IPv6  op gang komt en de prioriteit van ipv6 in Nederland is gestegen', aldus voorzitter Erik Huizer van de Nederlandse IPv6 Taskforce.

De webmonitordienst Watchmouse kreeg de award in de categorie bedrijfsleven. De jury vindt dat het bedrijf een grote expertise heeft opgebouwd tijdens de implementatie. In de categorie overheid en non-profit ging de prijs naar de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De jury vindt NPO een grote speler die de implementatie van ipv6 zichtbaar bevorderd. Dat doet de omroep omdat hij high definition videostreams aanbiedt die alleen kunnen worden verkregen als de afnemer overstapt naar IPv6.

Geen winnaar

Internetprovider BIT heeft volgens de jury veel gedaan op het vlak van ipv6. Daarbij heeft het ook de leveranciers en klanten meegenomen. Daarom krijgt het bedrijf de prijs in de categorie ISP's. In de categorie onderwijs kon de jury niet kiezen. Beide genomineerden dragen bij aan de implementatie van ipv6, maar allebei op een heel andere manier. De prijs ging daarom naar beide genomineerden.

Arnoud Veenman krijgt de award in de categorie publicatie, omdat hij publiceert op Ispam en deelnemer is in de IPv6 Taskforce. Jasper Wonnink heeft een blog over ipv6 met goede voorbeelden. Daarom krijgt hij de prijs in de categorie particulieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-26T15:02:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.