Servermarkt lijkt zich te stabiliseren

In het derde kwartaal van 2009 zijn meer servers verkocht dat in het tweede kwartaal. Het zijn er wel minder dan een jaar geleden. Analisten van onderzoeksbureau Gartner zien lichtpuntjes. 'Het lijkt erop dat de hele markt stabliseert, nu we naar het eind van 2009 gaan', zegt analist Jeffrey Hewitt. In het derde kwartaal van 2009 werden 1,2 miljoen servers verkocht.

De totale omzet uit servers was het derde kwartaal 10,7 miljard dollar. Dat is een daling van 15,5 procent vergeleken met een jaar eerder, maar een stijging van 10,2 procent vergeleken met het vorige kwartaal. Het totaal aantal verkochte servers daalde met 17,1 procent vergeleken met een jaar eerder. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2009 is een stijging van 13,8 procent te zien.

IBM maakte het afgelopen kwartaal de meeste omzet in de markt voor servers. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 31,7 procent. HP volgt op de tweede plek met een marktaandeel van 30,2 procent. De twee leveranciers staan ver voor Dell die op de derde plek staat met een marktaandeel van 13,4 procent.

Europa, het Midden-Oosten en Afrika

De verkopen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika daalden harder dan de wereldwijde verkoop. De verkoop was 22,9 procent lager dan een jaar eerder. De omzet uit servers wat 3 miljard dollar, een daling van 22,8 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vergeleken met het vorige kwartaal steeg de verkoop met 7 procent. 'Dat is de grootste groei van het tweede naar het derde kwartaal sinds 1998', zegt analist Errol Rasit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-01T11:08:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.