Managed hosting door True

Efficiencyslag bespaart EMC 4 miljard

 

sparen

EMC, leverancier van opslag- en informatieoplossingen, wil door een wereldwijde aanpassing van zijn juridische entiteiten en aandelen tussen de holding en EMC vier miljard dollar besparen. Diverse onderdelen worden in één holding ondergebracht. EMC wil het vrij te komen geld besteden aan investeringen, overnames en het terugkopen van aandelen. Deze plannen zijn gemeld aan de Amerikaanse Security Exchange Commission (SEC).

De directie van EMC is half november akkoord gegaan om onderdelen van RSA, Data Domain en andere bedrijven van EMC in een holding onder te brengen. Door deze aanpassing moet uiteindelijk vier miljard dollar terugstromen naar de schatkist van EMC.

De reorganisatie kost in het vierde kwartaal van 2009 rond de honderd miljoen dollar en moet in 2010 worden afgerond. Volgens woordvoerder Michael Gallant heeft EMC door diverse overnames en steeds meer kantoren in het buitenland behoefte aan meer efficiency. Zo worden de aparte kantoren van EMC, RSA en Data Domain in Frankrijk ondergebracht in één juridische entiteit, zo bespaart EMC ondermeer op audits en ook belastingtechnisch levert dit voordelen op.

De vier miljard dollar, die de bezuinigingsoperatie moet opleveren, wordt gebruikt voor strategische investeringen, overnames en het terugkopen van aandelen. EMC is wat overnames betreft flink op dreef. Zo kocht het websoftwareleverancier Kazeon, serversoftwareontwikkelaar Configuresoft en open source Linux- en Java-ontwikkelaar SourceLabs. EMC haalde verder ook datadeduplicatiespecialist Data Domain binnen na een felle strijd met rivaal NetApp. Eerdere overnames waren Iomega, RSA, Legato en contentmanagementsoftware-leverancier Documentum.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3180816). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×