Zaltbommel kiest Simac voor nieuw 'stekkers'

De gemeente Zaltbommel heeft Simac ICT Nederland uitgekozen voor de vernieuwing van haar technische ict-infrastructuur. De Veldhovense systeemintegrator is geselecteerd via een aanbesteding waaraan veertien partijen meededen. Zaltbommel wil meer opslagcapaciteit en een betere inrichting van de backup- en uitwijkfaciliteiten.

Zaltbommel wil zijn technische ict-infrastructuur op een aantal onderdelen aanpassen om in de nabije toekomst de e-overheidsdiensten goed te kunnen ondersteunen. Qua opslagcapaciteit schiet bijvoorbeeld de huidige san (storage area network) van HP (MSA 1000) tekort, met name op het gebied van virtualisatie. Simac moet een nieuw modulair systeem neerzetten met als uitgangspunt 6 TB.

De gemeente uit de Bommelerwaard wil verder een volledige backup- en herstelcyclus van alle systemen en data. De technische infrastructuur moet ook 7x24 uur beschikbaar zijn. Daarvoor zal Simac een aantal aanpassingen aan de centrale computerruimte doorvoeren. Simac heeft in 2005, naar aanleiding van een verhuizing, al eens eerder de ict-infrastructuur aangepast van deze gemeente.

Verder wil Zaltbommel de uitwijkvoorziening uitbreiden. Momenteel heeft zij voor haar kernapplicaties een overeenkomst lopen met het uitwijkcentrum van Getronics in Lelystad. Simac heeft de opdracht gekregen een uitwijkvoorstel voor de volledige infrastructuur op te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

GELD TEVEEL
In Zaltbommel hebben ze waarschijnlijk geld teveel. Ze zouden eens moeten informeren bij Ministerie EZ (octrooicentrum). Zij hebben 70% bespaard door te kiezen voor een Open systeem. Mee info op www.noiv.nl.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-07T14:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.