Easynet sluit miljoenendeal met vastgoedbedrijf

Dit artikel delen:

De Amsterdamse netwerkdienstverlener Easynet heeft een miljoenencontract gesloten met vastgoedbedrijf Multi Corporation. De netwerken van vijftig vestigingen van de vastgoedontwikkelaar worden voorzien van multiprotocol label switching (mpls). Daarnaast is een overeenkomst getekend voor het gebruik van de breedbanddienst Etherstream. Het contract heeft een looptijd van drie jaar en een waarde van 3,2 miljoen euro.

Bij mpls krijgt data tijdens het transport over het netwerk een specifiek label en een specifieke route. Dat moeten medewerkers op verschillende locaties flexibel en snel toegang bieden tot applicaties.

Het Amsterdamse bedrijf heeft ook een contract gesloten met Charles Stanley & Company, een Brits kantoor voor effectenhandel en investeringbeheer. Bij 34 locaties van dat bedrijf wordt mpls geïmplementeerd. Van die overeenkomst is geen contractwaarde bekendgemaakt.

Netwerkdienstverlener Easynet is onderdeel van het beursgenoteerde British Sky Broadcasting.

Mpls

Een ip-netwerk op basis van mpls (multiprotocol label switching) verschilt van andere ip-breedbandnetwerken doordat het voice- en dataverkeer een label meekrijgt en daarna via switches in het netwerk verstuurd wordt via vastgestelde routes. Het verkeer binnen het mpls vpn (virtueel particulier netwerk) is extra beveiligd, omdat het gescheiden blijft van andere vpn-verbindingen.

In combinatie met prioritering (Class of Service) biedt mpls de mogelijkheid om bepaalde pakketjes te bevoordelen boven andere. Bijvoorbeeld VoIP-netwerkverkeer boven e-mail of andersom. Zo kan gegarandeerd worden dat bedrijfsapplicaties altijd over voldoende bandbreedte beschikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-10T14:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.