IBM neemt BPM-specialist Lombardi over

IBM heeft een overname-overeenkomst getekend met Lombardi, een bedrijf dat gespecialiseerd is in business process management (bpm). Lombardi Software heeft ongeveer driehonderd ondernemingen als klant. Een groot deel van die klanten zijn ook IBM-klant. IBM hoopt met de overname het eigen bpm-aanbod te kunnen versterken.

Lombardi Blueprint  biedt vergelijkbare functionaliteiten als IBM Blueworks BPM. IBM kondigde Blueworks dit voorjaar aan op de jaarlijkse Impact 2009 conferentie in Las Vegas. BPM BlueWorks is een SaaS-gebaseerde oplossing voor business process management.

De aankondiging demonstreerde de keuze die IBM in 2008 maakte om zowel private als publieke clouddiensten te leveren, vanuit de verwachting dat de meeste bedrijven voorlopig zullen kiezen voor een hybride cloudmodel.

Volgens Forresteranalist Clay Richardson wordt de belangrijkste concurrentie voor BPM BlueWorks gevormd door de producten van Appian. 'Daarnaast zijn er nog wat kleinere spelers, zoals Lombardi, Integrify en Cordys met The Process Factory. Maar Microsoft heeft bijvoorbeeld geen bpm in de wolken', zo zei hij dit voorjaar.

Negende overname

De bedrijven hebben niets bekendgemaakt over de financiële voorwaarden waaronder de overname plaatsvindt. De Texaanse bpm-leverancier Lombardi wordt het negende bedrijf dat IBM dit jaar overneemt. Andere bedrijven die IBM in 2009 kocht waren onder meer statistische analysesoftwareleverancier SPSS en databasebeveiligingsbedrijf Guardium.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-17T15:23:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.