Imtech behaalt goed resultaat in crisisjaar 2009

Technisch en ict-dienstverlener Imtech behaalde in 2009 over de hele linie goede resultaten. Dat stelt algemeen-directeur René van der Bruggen in een nieuwsjaarstoespraak voor medewerkers. De orderportefeuille nam eind 2009 nog toe met 5 procent tot 4,7 miljard euro. Het bedrijf handhaaft zijn doelstellingen voor de korte en lange termijn.

De onderneming verwacht in 2012 een omzet van vijf miljard euro te behalen. In 2008 bedroeg de omzet nog 3,8 miljard euro. Imtech groeide in 2009 onder andere door overnames. Het bedrijf versterkte zich door overnames in Spanje, Zweden, Noorwegen en Roemenië. De dienstverlener wil die overnamestrategie in 2010 doorzetten.

Het bedrijf zegt vooral te profiteren van de stijgende vraag naar groene technologie. Het gaat om projecten op het snijvlak van techniek en ict waarbij bijvoorbeeld de klimaatbeheersing in gebouwen wordt geregeld. Het bedrijf wist in economische zware tijden ook zijn resultaten op peil te houden door onderhoudscontracten die zorgen voor een constante stroom van inkomsten.

ICT valt tegen

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus 2009 bleek dat de Nederlandse ict-activiteiten van de dienstverlener iets tegenvielen. Op 16 februari 2010 maakt de dienstverlener zijn jaarcijfers over 2009 bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-07T10:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.