Managed hosting door True

Imtech behaalt goed resultaat in crisisjaar 2009

 

Technisch en ict-dienstverlener Imtech behaalde in 2009 over de hele linie goede resultaten. Dat stelt algemeen-directeur René van der Bruggen in een nieuwsjaarstoespraak voor medewerkers. De orderportefeuille nam eind 2009 nog toe met 5 procent tot 4,7 miljard euro. Het bedrijf handhaaft zijn doelstellingen voor de korte en lange termijn.

De onderneming verwacht in 2012 een omzet van vijf miljard euro te behalen. In 2008 bedroeg de omzet nog 3,8 miljard euro. Imtech groeide in 2009 onder andere door overnames. Het bedrijf versterkte zich door overnames in Spanje, Zweden, Noorwegen en Roemenië. De dienstverlener wil die overnamestrategie in 2010 doorzetten.

Het bedrijf zegt vooral te profiteren van de stijgende vraag naar groene technologie. Het gaat om projecten op het snijvlak van techniek en ict waarbij bijvoorbeeld de klimaatbeheersing in gebouwen wordt geregeld. Het bedrijf wist in economische zware tijden ook zijn resultaten op peil te houden door onderhoudscontracten die zorgen voor een constante stroom van inkomsten.

ICT valt tegen

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus 2009 bleek dat de Nederlandse ict-activiteiten van de dienstverlener iets tegenvielen. Op 16 februari 2010 maakt de dienstverlener zijn jaarcijfers over 2009 bekend.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3211348). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×