Progress koopt BPM-leverancier Savvion

Leverancier van service oriented architecture Progress Software betaalt 49 miljoen dollar voor BPM-leverancier Savvion. Volgens Business Development Executive EMEA Bart Schouw van Progress maakt de leverancier met de aankoop zijn soa-portfolio compleet.

'Er is een aantal producten nodig om een compleet portfolio voor een service oriented architecture (soa) aan te kunnen bieden', zegt Schouw. 'In het rijtje van producten dat wij aanbieden zat nog een groot gat, we hadden namelijk geen bpm-systeem.'

Volgens Progress zorgt hun portfolio er nu voor dat bedrijven realtime hun bedrijfsactiviteiten in de gaten kunnen houden en erop kunnen reageren. Het is daarvoor noodzakelijk om de processen in een organisatie in kaart te brengen. De BPM-suite van Savvion biedt die mogelijkheid.

Schade beperken

Volgens Schouw krijgen veel bedrijven achteraf pas een melding als er iets mis gaat. 'Dan kun je eigenlijk alleen nog maar de schade proberen te beperken', zegt Schouw. 'Veel bedrijven hebben echter een service level agreement (sla) afgesproken. Als je binnen vijf minuten kunt reageren dan kun je een boete voorkomen.'

Savvion heeft in Nederland een klant. Wereldwijd heeft de leverancier 300 klanten, waarvan het merendeel in de Verenigde Staten zit. De Europese klanten van het bedrijf zitten vooral in Zuid-Europa. Progress heeft in Nederland duizenden klanten, waaronder maritieme informatieleverancier Dirkzwager. De softwaremaker levert zijn producten direct aan de klant of doet dat via partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooie deal. Alles bij elkaar heeft Progress nu een verrassend veelzijdig en flexibele portfolio voor elk integratie scenario. Savvion's Business Rules Engine gebaseerde "BPM" oplossing en human workflow features zijn al een tijdje leading in het top-end van de markt en passen uitstekend bij de rest.

Slim stukje investeren in de breedte. Progress Sonic was al een prima stap in de goede richting van een complete SOA portfolio... nu nog een eigen proces management language en het feest is compleet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-12T11:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.