Toshiba produceert recorders voor HD DVD-formaat

Toshiba zet vaart achter de strijd om de volgende DVD-standaard en brengt volgend jaar een DVD-recorder op de markt die meer dan acht uur content van hoge resolutie op één schijfje opslaat.

De Japanse divisie van Microsoft maakt gelijktijdig bekend dat Longhorn, het volgende Windows-besturingssysteem, het HD DVD-formaat zal ondersteunen.
De aankondigingen zijn gericht op het versterken van het fundament onder het HD DVD-formaat, dat concurreert met Blu-ray Disk-technologie om de standaard te worden voor de volgende generatie DVD-recorders.
Blu-ray wordt ondersteund door de meeste grote fabrikanten van consumentenelektronica, inclusief Sony en Philips, en door computerfabrikanten zoals HP en Dell. Bovendien heeft HD DVD een achterstand in beschikbare producten. Ondanks de aankondiging van Toshiba zijn er vooralsnog geen HD DVD-recorders, terwijl Sony reeds DVD-recorders heeft geproduceerd die dankzij Blu-ray een opnamecapaciteit hebben die 5,3 keer zo groot is als die van de huidige DVDs. Microsoft heeft naar eigen zeggen nog niet besloten of Longhorn ook Blu-ray zal ondersteunen. De HD DVD-recorders van Toshiba zullen volgens corporate senior vice president Yoshihide Fujii ‘ergens in 2005’ in de winkels staan. Hij gaf geen commentaar over het prijskaartje van de nieuwe machines.
HD-DVD is echter het enige officiële formaat dat geautoriseerd en goedgekeurd werd door het DVD Forum, een internationale organisatie die samengesteld is uit 220 leveranciers van onder meer consumentenelektronica, entertainment en software, waaronder bedrijven die hun steun voor Blu-ray al uitgesproken hebben.
De inzet van de strijd tussen HD DVD en Blu-ray is een enorme consumentenmarkt waar de vraag naar grotere opslagcapaciteiten van DVDs toe zal nemen naarmate HD-televisie zijn intrede doet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-27T09:18:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.