Oracle ontslaat 'slechts' 1000 Sun-werknemers

Naast ontslagen ook tweeduizend nieuwe vacatures

Softwarebedrijf Oracle wil op korte termijn tweeduizend ingenieurs en salesmensen aannemen om de overname van Sun Microsystems tot een succes te maken. 'Dat zijn ongeveer twee keer zoveel mensen als we ontslaan', zei directeur Larry Ellison van het softwarebedrijf woensdag 27 januari tijdens een bijeenkomst voor partners, klanten en pers in Oracle's hoofdkantoor in Redwood City. Oracle deelde tijdens de bijeenkomst buttons uit met de tekst 'We're hiring'.

Analisten hadden eerder berekend dat Oracle minstens een derde van de ongeveer 28.000 werknemers van Sun Microsystems zou moeten ontslaan om de winstdoelen te halen die Oracle zichzelf heeft gesteld met de overname van Sun Microsystems.

'We snijden niet in Sun om winstgevendheid te bereiken. We investeren in Sun',  zei Ellison. Oracle-president Charles Philips vertelde dat het bedrijf haar onderzoeksbudget gaat verhogen van 2 naar 3,2 miljard euro. Dat geld wordt voornamelijk geïnvesteerd in het ontwikkelen van datacenterproducten die Sun- en Oracletechnologie combineren.

Snijden in serverlijn

Oracle kondigde wel aan te snijden in het aantal servermodellen van Sun, waaronder de bestaande x86-lijn. De focus gaat liggen op het het UltraSparc-platform voor grote ondernemingen en de M-serie.

Het huidige ontwikkelteam van OpenOffice.org blijft intact. Er komt een online versie van het kantoorpakket, dat Oracle Cloud Office gaat heten, zo zei Oracle's hoofdarchitect Edward Screven. Hij zei daarnaast dat er ruimschoots in MySQL zou worden geïnvesteerd.

Java

Na langdurig onderzoek stemde de Europese Commissie op 21 januari in met de overname van Sun door Oracle, na aanvankelijke vrees dat dat Oracle door de overname te dominant zou worden op de markt voor databasesoftware.

Een ander punt was het intellectueel eigendom van Suns ontwikkelplatform Java. De Europese Commissie vindt dat Oracle andere partijen het recht om Java te gebruiken niet kan ontzeggen. Daarvoor is namelijk het zogeheten Java Community Process in het leven geroepen, waarin ook concurrenten van Oracle deelnemen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja, weet je wat.. Als je een bedrijf overneemt, zeer zeker zo'n bende eigenwijze knakkers als bij Sun, dan ga je ze meteen vertellen dat je zo'n tienduizend collega's gaat lozen, op de typische Amerikaanse manier waarbij je niks verteld tot de laatste dag en het slachtoffer door de bewaking wordt weggevoerd.. Dat is nog eens een motivator! Maar hoe zit het dan met al die dubbele en overbodig geraakte functies ? Nou, die mensen worden ontslagen, maar niet "om winstgevendheid te bereiken.".. Kijk, dan hebben ze niet eens gelogen, en om de pijn te verzachten wordt je dan niet ontslagen, maar "laten ze je gaan"...alsof ze spijt hebben dat ze je ontwikkeling als mens in de weg hebben gestaan..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-28T11:04:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.