Ede weer opgeluisterd door netwerkevent

In Ede vindt deze week voor de derde keer het openlucht netwerkbijeenkomst Megabit plaats. Op een kampeerterrein langs de A12 zijn lezingen te volgen over spam, bewaarplicht verkeersgegevens en ander onderwerpen uit de isp- en de telecombranche.

Organisator BIT is verheugd over de hoge opkomst dit jaar. "Gelijk op de eerste dag waren er al honderd mensen. Dat belooft veel voor de rest van de week en het weekeinde", zegt Michel van Osenbruggen, directeur van de internetaanbieder. Dit jaar is er net als vorig jaar een 1 Gbps-verbinding met het internetknooppunt Ams-ix gerealiseerd. Bij dit knooppunt heeft de stichting Megabit deze week zijn eigen peering-voorzieningen voor het uitwisselen van netwerkverkeer met andere Ams-ix-leden. Daarnaast heeft Abovenet een 100 Mbps transit-verbinding beschikbaar gesteld met de rest van de wereld.
Wat de bezoekers vanuit hun tentjes of andere plekken met hun computer of laptop met dit netwerk doen is totaal verschillend. "Vorig jaar was er een competitie wie er het meeste data kon verschuiven over de beschikbare verbindingen. Dat kwam toen geloof ik uit op 850 Mbps. Anderen lezen hooguit hun mail uit. Zelf kijk ik via een videostream naar de tv. Anders zou ik daar deze week niet aan toekomen", aldus Van Osenbruggen.
Morgen zijn er lezingen over censuur op internet en bewaarplicht voor verkeersgegevens. Zaterdag komt spam in twee lezingen aan bod.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk artikel, maar jammer dat BIT als organisator wordt genoemd. BIT is namelijk - net als XS4ALL - slechts hoofdsponsor van het evenement. Het evenement wordt net als vorige jaren georganiseerd door stichting Megabit.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-29T13:49:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.