Oracle koopt SOA-leverancier Amberpoint

Softwarebedrijf Oracle koopt Amberpoint, een Amerikaanse leverancier van software waarmee service-oriented architecture (soa) wordt beheerd en gecontroleerd. Met de aankoop versterkt Oracle zijn Fusion-strategie. Daarbij worden de in het verleden aangekochte softwarepakketten van Peoplesoft, JD Edwards, Siebel en Hyperion als soa-webdiensten gekoppeld aan bestaande en nieuwe Oracle-producten. Eerder nam Oracle hiervoor middlewareleverancier BEA Systems over.

Met de producten van Amberpoint kunnen organisaties onder meer problemen in kaart brengen die ze ondervinden bij de prestaties van bedrijfsapplicaties die met behulp van soa aan andere systemen zijn gekoppeld. Op die manier kunnen ze de problemen sneller verhelpen, waardoor de schade beperkt blijf. Door de integratie in het Fusion-pakket kunnen gebruikers hun ict-kosten verlagen en klanttevredenheid vergroten, aldus Oracle.

Fusion

Binnen Fusion moeten delen van de code van Peoplesoft, JD Edwards, Siebel en Hyperion en de huidige Oracle e-business suite als objecten door webdiensten oproepbaar worden binnen een soa. Oracle nam hrm- en crm-leverancier Peoplesoft in 2005 over, nadat dat bedrijf in 2003 erp-leverancier JD Edwards had ingelijfd. Crm-leverancier Siebel werd in 2005 overgenomen door Oracle. Leverancier van bi-software Hyperion wachtte in 2007 eenzelfde lot.

De twee bedrijven maken niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid. Ze verwachten dat de transactie in de eerste helft van 2010 wordt bezegeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-10T09:15:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.