NetApp steunt productie van Avatar-film

Weta Digital, speler op het gebied van digitale effecten en animatie, maakte gebruik van NetApp-opslagkracht voor de productie van de science fiction-film Avatar. Deze 3D-productie van regisseur James Cameron is momenteel een grote bioscoop-hit.

Avatar is gefilmd met nieuwe ‘motion-capture'-technieken. Weta maakte gebruik van de NetApp-storage arrays om de vele data op te slaan die de ontwerpers genereerden. NetApp, Fujitsu en Weta creëerden een systeem dat ervoor zorgde dat Weta automatisch de productie-eisen van de renderwall (het computersysteem dat gebruikt wordt voor real-time weergave) kon balanceren.

Weta's storage-oplossing omvat een NetApp FAS6000 storage- systeem met vier SA600 FlexCache cluster units die NetApp Data ONTAP besturen en verbonden zijn met 450GB Fibre Channel drives.Dit werd ondersteund door twee 16 GB solid-state performance accelerator modules per systeem. Deze maximaliseren het leesvermogen en zorgen ervoor dat meerdere ontwerpers tegelijkertijd toegang hebben tot dezelfde informatie, zonder dat er een duurdere schijf nodig is. Dit systeem is gekoppeld aan de renderwall via twee 10 GB ethernet-connecties die nodig waren om de opnames af te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-10T13:32:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.