Software AG begint integratie IDS Scheer

Doordat de aandeelhouders van IDS Scheer hebben ingestemd met de overname, kan Software AG officieel gaan beginnen met de integratie van de leverancier van bpm-software. Het Duitse softwarehuis denkt IDS Scheer volledig te hebben geïntegreerd aan het eind van 2010.

Software AG begint gelijk met het integreren van IDS Scheer om zodoende de resultaten nog te kunnen meenemen in de cijfers over het fiscale jaar 2010. Momenteel heeft Software AG 91 procent van alle IDS Scheer-aandelen in handen. Door het akkoord met de aandeelhouders heeft de overige 9 procent nu recht op een vergoeding van 15,10 euro per aandeel.

Aandelen omruilen

De vergoeding per aandeel is niet het enige dat Software AG te bieden heeft aan de weinige IDS Scheer-aandeelhouders die nog niet hun aandelen hebben verkocht. Software AG koopt namelijk 400.000 eigen aandelen terug van de open markt, zodat de aandeelhouders hun aandeel IDS Scheer kunnen omruilen voor Software AG-aandelen.

Wanneer de integratie van IDS Scheer is voltooid, zal Software AG wereldwijd meer dan zesduizend medewerkers tellen. De verwachte jaarlijkse omzet zal boven een miljard euro liggen. Eerder lieten soa-experts van Computable al weten dat deze overname verrassend, maar logisch is. Software AG kan nu namelijk gaan opboksen tegen concurrenten als SAP, Oracle, Tibco en Microsoft. Ondanks de populariteit van het Aris-platform van IDS Scheer denkt Forrester-analist Stefan Ried dat Software AG deze overname toch vooral vanwege de consultancy heeft gedaan.

Consultancy

Computable-expert en chief architect Benelux John DesJardins van Software AG deelt Rieds mening. 'De adviesexpertise van IDS Scheer zal Software AG in staat stellen om de marktpenetratie van haar eigen producten in industriespecifieke en grote projecten te verhogen.' Volgens hem hoopt zijn bedrijf met de overname onder meer te groeien door de 'gespecialiseerde expertise van IDS Scheer op het gebied van consultancy'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-15T10:16:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.