BKR vernieuwt contract met Unisys

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Stichting Bureau Kredietregistratie (BKR) heeft zijn contract met ict-leverancier Unisys vernieuwd. De twee partijen sloten in 2007 een mainframecontract waarbij BKR alleen zou betalen voor de capaciteit die de organisatie gebruikte. Door snelle groei was de beoogde capaciteit niet meer voldoende. Daarom werd het contract in 2010 uitgebreid met een nieuwe looptijd voor vijf jaar. De waarde van de overeenkomst maken de tweede partijen niet bekend.

Unisys installeerde in 2007 drie mainframesystemen van het type ClearPath Libra 960. Daarbij sloot de leverancier met het kredietregistratiebedrijf een zogeheten meteringcontract af: BKR betaalt voor de computercapaciteit die hij daadwerkelijk gebruikt. ‘Er wordt meer computercapaciteit geïnstalleerd dan in eerste instantie noodzakelijk is. Door meetsoftware in de machine wordt bepaald hoeveel van de geïnstalleerde software wordt gebruikt voor het verwerken van de applicaties van de klant', zegt een woordvoerder. De gemeten capaciteit wordt afgetrokken van de capaciteit die de klant heeft ingekocht. Dit is te vergelijken met een prepaidkaart.

BKR gebruikt het mainframe voor het Centraal Kredietinformatie-systeem (CKI) en het Verificatie Identificatiesysteem (VIS). Door snelle groei van het aantal projecten is het kredietregistratiebureau sneller door zijn aangekochte capaciteit heen. ‘Die groei komt vooral door een toename van het aantal toetsingen', zegt een woordvoerder.

Capaciteit

‘Met het meteringcontract dat halverwege 2007 werd afgegeven, zou de stichting door de snelle groei reeds begin 2010 door de capaciteit heen zijn', zegt partner enterprise services manager Fred Bosch van Unysis. De stichting besloot daarom zijn contract met de ict-leverancier te vernieuwen en uit te breiden. De partijen verwachten dat de kredietregistratie nu voldoende capaciteit heeft ingekocht voor de komende vijf jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-18T14:11:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.