NGN geeft praktijktraining over IPv6

Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) geeft systeembeheerders en netwerkbeheerders een praktijktraining IPv6. Tijdens de training leren de ict'ers hoe IPv6 in elkaar steekt, wat er verandert ten opzichte van de huidige infrastructuur en hoe de verandering is uit te voeren. De training wordt gegeven op 25 maart 2010 door infrastructuurconsultant Martijn Bellaard van dienstverlener PQR. Hij schreef het boek ‘IPv6 handboek voor beheerders'.

‘Ict'ers zijn zich nu wel bewust van de noodzaak van het nieuwe internetprotocol', zegt woordvoerder Melle Gloerich van de NGN. ‘Ze weten nog niet goed wat ze moeten doen om over te schakelen naar het nieuwe protocol.' Daarvoor zijn ze op zoek naar informatie. ‘Het boek van Bellaard wordt goed gekocht en binnen twee dagen hadden wij al tien inschrijvingen voor de training', zegt Gloerich.

De NGN vindt het goed dat de IPv6 Taskforce zorgt voor bewustwording. ‘Maar met slechts het creëren van bewustwording is nog nooit iemand verder gekomen', schrijft de NGN in het persbericht. De vereniging had verwacht dat opleiders IPv6-trainingen zouden aanbieden, maar dat is niet gebeurd. Daarom verzorgt de NGN zelf een training.

De trainingsruimte biedt plaats aan 22 ict'ers. Inmiddels hebben zich al tien mensen voor de training ingeschreven. ‘Afhankelijk van de vraag wordt het aanbod uitgebreid,' zegt Gloerich. Zowel leden van als niet-leden van de NGN kunnen zich voor de training aanmelden. Leden krijgen korting.

Waarom IPv6?

Een internetadres bestaat uit een aantal cijfers. Bij het internetprotocol versie vier (IPv4) zijn vier miljard combinaties mogelijk. Dat zijn er niet genoeg om alle apparaten ter wereld van een ip-nummer te voorzien. Daarom is een nieuw internetprotocol ontwikkeld: IPv6. De voorspellingen lopen uiteen, maar verwacht wordt dat er in 2011 geen nieuwe IPv4-adressen meer zijn.

Voor die tijd moet worden overgestapt op IPv6. Als dat niet gebeurt, zullen delen van het internet alleen IPv6 ondersteunen, omdat er geen IPv4-adressen meer zijn. Wie de overstap naar IPv6 nog niet heeft gemaakt, kan dan niet meer communiceren met het 'IPv6-only' deel van het internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Bedrijven schuiven invoering IPv6 voor zich uit

Taskforce maakt winnaars IPv6-awards bekend

Tien redenen om niet te investeren in IPv6

Nominaties van IPv6 Awards bekendgemaakt

Google-medewerkers ontvangen IPv6-prijs

Tip: Start klein met IPv6

'Overstap IPv6 is meer dan vervanging van hardware'

Duur modem vertraagt overstap naar IPv6

Overheid laks bij invoering IPv6

IPv6 voor/door automatiseerders

IPv6; wil de echte gebruiker nu opstaan?

Wanneer krijgt IPv6 een gezicht?

Wie moeten zich bezighouden met IPv6?

Nieuwe poging voor IPv6 Awards

De kijk van Van Eijk: IPv6 en Dr. Strangelove

NGN wil zorgverzekering aanbieden

NGN beperkt toegang website voor niet-leden

IPv6 Taskforce start inschrijving IPv6 Awards

IPv4-voorraad raakt binnen een jaar op

NGI en NGN bieden ICT'er Belastingdienst korting

20 procent van BIT-klanten stapt over op IPv6

BIT geeft klanten gratis IPv6-router

Ook Tweede Kamer wil IPv6 verplichten

Minister wil IPv6 verplichten bij aanbesteding

Jeroen Geerts is nieuwe directeur NGN


Reacties

Bedankt voor dit artikel!

Je kan je hier inschrijven: http://www.ngn.nl/ipv6training

"NGN geeft praktijktraining over IPv6"
Mooie titel NGN.. PRAKTIJK-training

Is er ook de mogelijkheid om eigen "IPv6 gerelateerde vragen" in te brengen als bijdrage aan de onderwerpen waarover cursus word gegeven?

Soort IPv6 "Course-On-Demand" principe???

Is er ook de mogelijkheid om eigen "IPv6 gerelateerde vragen" in te brengen als bijdrage aan de onderwerpen waarover cursus word gegeven?

Soort IPv6 "Course-On-Demand" principe???


In principe is er een vast programma, maar er is altijd ruimte voor vragen. Het is handig als je deze vragen van te voren instuurd, dan kunnen we voor de juiste antwoorden zorgen.

Thanks Martijn ;-)

Goed initiatief van NGN, echt wel!
Alleen jammer dat velen door de slechte economie, hiermee vlink 'naast de pot piesen', bedrijven die slecht lopen, hebben hier juist wel behoefte aan om zo weer orders te kunnen genereren.
Alleen dat niet-leden €495,- moeten betalen, is zeker voor freelancers zonder inkomen op dit moment, of nog beter nog WW'ers die het afgelopen jaar ontslagen zijn, in de IT/ICT, kunnen dit gewoon niet betalen!

Misschien een goed idee noor 'NGN' of 'IPv6 Taskforce', subsidie te verkrijgen / aan te vragen voor WW'ers die met behoud van uitkering, deze cursus kunnen gaan volgen, ik zie dat wel zitten!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-19T15:05:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.