HP betreurt stopzetten samenwerking Cisco

Ict-leverancier HP vindt het jammer dat Cisco de samenwerking heeft opgezegd. Het bedrijf is vanaf 30 april 2010 geen Cisco Certified Channel or Global Service Alliance-partner meer. Volgens HP is de stopzetting van de samenwerking vooral slecht voor klanten die willen werken met meerdere netwerkplatformen en niet per se voor één netwerkleverancier willen kiezen.

Volgens HP is de nieuwe stap van Cisco vooral slecht voor klanten die zaken willen doen met diverse netwerkmerken. Ze willen niet gedwongen worden gebruik te maken van proprietary omgevingen, aldus HP in een verklaring. Eindgebruikers willen dat leveranciers tegen elkaar concurreren, maar ook met elkaar samenwerken, aldus HP. De leverancier zegt zijn klanten tal van diensten te willen leveren voor heterogene omgevingen. Daarbij moeten hardware en software van HP op verschillende netwerkplatformen kunnen functioneren.

Cisco zegt voorlopig geen reactie te geven en verwijst naar eerdere uitspraken van Cisco's channelbaas Keith Goodwin. Volgens Goodwin ligt Cisco's eerste prioriteit bij de klanten ligt. Zijn bedrijf is met HP in gesprek over een nieuwe overeenkomst, waarin de continuïteit voor bestaande klanten wordt gegarandeerd. Ook de contracten die Cisco met HP heeft voor het regelen van de klantenservice blijven gehandhaafd voor de resterende duur, aldus de netwerkleverancier.

Wederverkopers

Nu Cisco en HP uit elkaar gaan, kunnen klanten kijken hoe ze zaken willen doen met Cisco en/of HP. Dat levert kansen op voor wederverkopers die concurrerende aanbiedingen van zowel Cisco als van HP kunnen geven.

Directeur Marc Gozeling van netwerkspecialist Vosko is niet verrast dat Cisco de samenwerking met HP heeft opgezegd. 'HP en Cisco liggen al lage tijd op ramkoers. Maar ze bleven nog steeds met elkaar samenwerken. Het is daarom geen verrassing dat Cisco de relatie nu officieel heeft stopgezet.

Gozeling zegt in de dagelijkse werkzaamheden HP weinig tot niet als concurrent van Cisco tegen te komen. Wel heeft Cisco zijn resellers, waaronder Vosko, op de hoogte gebracht van de stappen. Vosko benadert nu klanten die Cisco-infrastructuur via HP hebben gekocht. Vosko wil deze klanten graag overnemen. Gozeling: 'We zijn nu in gesprek met een aantal klanten.' 

Core en edge

Cisco is al jaren een dominante speler in de markt voor core netwerken. Op het gebied van edge netwerken is er meer concurrentie, zoals met HP ProCurve en 3Com. Laatstgenoemde wordt binnenkort door HP overgenomen. HP is verder een sterke speler in servers en opslag.

Duidelijk is dat zowel Cisco als HP elkaars markten betreden. HP zet meer dan 118 miljard dollar om en heeft een breed portfolio aan producten en diensten. Cisco zet meer dan 36 miljard dollar om en breidt zijn producten en diensten voor infrastructuren snel uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

HP en Cisco komen elkaar steeds vaker tegen als concurrent. Momenteel is HP niet de eerste keuze voor netwerkapparatuur en Cisco is dat niet voor server en opslagapparatuur. Beide bedrijven hebben hun strategie gewijzigd om completere datacenteroplossingen te kunnen bieden aan de klant. Zie de overname van 3Com door HP. Op een zeker moment gaat dat botsen in bestaande samenwerkingsovereenkomsten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-23T11:32:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.