HDS stopt opslagsamenwerking met Oracle-Sun

vernieuwing

Hardwareleverancier Hitachi Data Systems (HDS) stopt de samenwerking met Oracle en zijn dochterbedrijf Sun Microsystems op het gebied van opslagproducten. Sun en HDS hadden al jarenlang een reseller-overeenkomst waarbij Sun de technologie van HDS verkocht aan klanten.

HDS heeft via een e-mail zijn partners laten weten dat het niet meer samenwerkt met Oracle-Sun. Deze relatie heeft negen jaar geduurd en stopt na 31 maart 2010. Sun verkocht hierbij HDS opslagproducten onder eigen naam. De samenwerking is met wederzijds goedvinden gestopt, maar wordt wel op initiatief van HDS ontbonden.

HDS zegt ondersteuning te geven aan wederverkopers die HDS-technologie bij eindgebruikers van Oracle-Sun hebben staan. Het Japanse bedrijf belooft hierbij 'solide transformatie programma's' aan resellers en klanten. Daarbij kunnen ze de HDS-technologie blijven gebruiken. De samenwerking kan een kans betekenen voor wederverkopers van HDS die nu klanten van Sun kunnen gaan bedienen. Maar resellers kunnen ook alternatieven bieden, zoals storage van HP. Die leverancier heeft een oem-overeenkomst met HDS.

HDS is vooral sterk in de grootzakelijke markt met zijn high-end enterprise disk arrays. HDS neemt het op tegen partijen zoals IBM en EMC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oh, heeft HDS de samenwerking opgezegd?
Vreemd. Andere media berichten juist dat Oracle de relatie verbreekt, terwijl (de Amerikaanse) CRN meldt dat HDS in de uitgestuurde brief (die door CRN is gelezen) politiek stelt dat "Oracle en HDS samen tot dit besluit zijn gekomen".

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-03T15:15:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.