Consolidatie en virtualisatie prioriteit voor IT'ers

Consolidatie en virtualisatie staan in 2010 nog steeds bovenaan de prioriteitenlijst van it-beslissers die gaan over infrastructuur. Een nieuwkomer op deze lijst is cloud computing. Dit blijkt uit onderzoek onder de bezoekers van het Vision&Focus evenement van systeemintegrator Telindus-ISIT, dat onlangs in Bussum werd gehouden. Ruim 50 procent van de bezoekers inventariseert op dit moment de mogelijkheden hiervoor.

De respondenten stelden op het Vision & Focus evenement hun top-vijf prioriteiten voor 2010 vast. Hieruit blijkt dat consolidatie en virtualisatie nog steeds op nummer één staan. Op de tweede plek staat disaster recovery, direct gevolgd door zowel cloud computing en outsourcing als back-up en restore. Ook unified communications wordt genoemd als prioriteit voor 2010.

Ruim 50 procent van de bezoekers geeft aan geïnteresseerd te zijn in cloud computing en inventariseert de mogelijkheden hiervoor. Daarnaast geeft bijna twintig procent aan al gebruik te maken van cloud computing. 11 procent vindt cloud computing ‘oude wijn in nieuwe zakken'. Het merendeel van de respondenten die zich al met cloud computing bezighouden, legt de focus vooral op cloud-applicaties en cloud-infrastructuur. De mogelijkheden van cloud-infrastructuur liggen voor de respondenten vooral op het gebied van disaster recovery site en primaire dataopslag.

Trends

De elfde editie van het door Telindus-ISIT en betrokken leveranciers georganiseerde Vision & Focus evenement trok dit jaar bijna vierhonderd bezoekers uit diverse sectoren.  Het evenement, dat georganiseerd wordt voor cio's, it-managers en storage-, netwerk- en telecommanagers, geeft jaarlijks de trends aan op storage- en netwerkgebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als je denkt in termen van exponentionele groei, moet je wel aan virtualisatie denken. Blijf je lineair denken en je komt bedrogen uit over een aantal jaar.

Virtualisatie is flexibilisering van je infrastructuur. Je geeft een richting aan waar je naar toe wilt. Met wat voor middelen is afhankelijk van de ontwikkeling. Dat kan in geld en techniek zijn.

Piet Kiekebos, Virtualisatie Consultant.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-16T09:14:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.