Nieuwe dataopslag voor dierengeneticabedrijf

Hendrix Genetics, een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in dierengenetica, heeft onlangs voor de Fluid Data-opslag van Compellent heeft gekozen. De opslagoplossing is voor de bescherming van bedrijfskritische gegevens van Hendrix Genetics.

Hendrix Genetics heeft recentelijk een forse groei doorgemaakt als gevolg van een reeks van overnames. De datagroei bedraagt jaarlijks tweehonerd procent. De bestaande technologische infrastructuur van het bedrijf bood onvoldoende ruimte voor alle nieuwe werknemers.

Om deze reden besloot het bedrijf om zijn volledige datacenter naar een gevirtualiseerde omgeving te migreren. Hierdoor werd de bestaande, verouderde opslagapparatuur ongeschikt voor gebruik als een primaire san (storage area network). De belangrijkste criteria voor een nieuwe opslagoplossing waren schaalbaarheid, flexibiliteit en interoperabiliteit met VMware, aldus Harry Geurts, ict-manager infrastructuur bij Hendrix Genetics.

Historie van dieren

Bij Hendrix Genetics draait alles om de informatie die het bedrijf opslaat. Het doel is om de genetische historie van diersoorten vast te leggen. Deze informatie omspant talloze generaties van dieren. De Fluid Data-architectuur van Compellent, die wordt gekenmerkt door geautomatiseerde gelaagde opslag, stelt Hendrix Genetics in staat om alle benodigde gegevens online te houden. Zoals een stamboom van een specifiek dier dat talloze decennia beslaat, zonder dat de kosten daarbij uit de pan rijzen. Hendrix Genetics heeft inmiddels reeds 50 procent van zijn gegevens gemigreerd naar betaalbare sata-opslag, zonder de noodzaak van tussenkomst door beheerders.

Het Compellent-sanvan Hendrix Genetics bestaat uit twee controllers en twee opslaglagen. De bovenste opslaglaag is opgebouwd uit fibre channel-schijven. Voor de onderste opslaglaag wordt gebruikgemaakt van sata-schijven. Het san is verbonden met elf fysieke servers en zeventig virtuele servers, waarop diverse toepassingen draaien, waaronder Oracle-databaseomgevingen, Microsoft SQL, Navision, Exchange, SharePoint, Clearswift MIMEsweeper, LANdesk en bestands- en printdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-18T13:38:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.