Arista Networks betreedt Nederlandse markt

Het Amerikaanse Arista Networks, dat 10 Gigabit Ethernet-netwerken biedt, is sinds kort actief op de Nederlandse markt. Arista richt zich onder andere op beursbedrijven, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven, zoals de olie- en gasindustrie. Arista levert netwerkswitches die onder andere grote hoeveelheden data vanuit virtuele servers snel verwerken.

Arista (voorheen Arastra) zegt zeer snelle 10 Gigabit Ethernet-netwerken te leveren voor cloudnetwerken, high performance computing-omgevingen (hpc) en grote dataopslagomgevingen. Arista wordt onder andere ingezet in datacenters waar veel virtuele servers staan die grote hoeveelheden data verwerken. De kern van Arista's platform is de Extensible Operating System (EOS), dat draait Linux. Op EOS kunnen veel verschillende applicaties draaien van andere leveranciers, aldus Arista.

Financiële transacties

Bernard Schep, account manager bij Arista Networks Northern Europe, zegt dat Arista Networks aan het bedrijfsleven en wetenschappelijke instellingen levert. 'Arista richt zich onder andere op beursbedrijven die te maken hebben met veel dataverkeer doordat ze grote hoeveelheden financiële transacties moeten afhandelen. Verder worden Arista-switches gebruikt door onderzoeksinstellingen die veel data verwerken, zoals Sara en het Cern-project. Onze netwerkproducten worden verder gebruikt in diverse verticale markten, zoals de olie- en gasindustrie.'

Schep zegt verder dat de producten van Arista functioneren in andere netwerkomgevingen, zoals van Cisco, Juniper en Citrix NetScaler. 'Ook in virtuele omgevingen is Arista goed in te zetten. Zo heeft Arista een interface voor het vSphere-platform van VMware. It-beheerders kunnen daardoor de virtualisatie van servers doortrekken naar de netwerklaag. Tot slot werkt Arista goed met storage-omgevingen, zoals de isci-storageproducten van Dell EqualLogic.'

Andy Bechtolsheim

Arista Networks is mede opgericht door it-techneut en ondernemer Andy Bechtolsheim. Hij was voorheen werkzaam bij Sun Microsystems en Cisco. Waarschijnlijk worden de Arista 10 Gigabit Ethernet-switches, of een deel van de technologie, gebruikt in datacenters van Google. Bechtolsheim, zelf een van de eerste investeerders in Google, wil alleen zeggen dat de producten van Arista  'geïnspireerd' zijn op de cloud computing-strategie van Google.

Arista is in Nederland beschikbaar bij distributeurs Consolidate IT, TechAccess en dienstverlener Dataman. Arista concurreert onder andere met Cisco, Brocade (Foundry), HP ProCurve en Extreme Networks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Reactie verwijderd. Dit is niet de plek voor reclameuitingen.
Redactie Computable

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-29T10:42:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.