Tablet pc-bouwer Paceblade overgenomen door Tulip

Tulip Computers heeft een overeenkomst gesloten met de aandeelhouders van Paceblade Technology Taiwan inzake de overname van laatstgenoemde.

Paceblade is een onderneming gevestigd in Taipei (Taiwan) die onderscheidende tablet pc’s ontwerpt en ontwikkelt en deze wereldwijd distribueert. Deze overname past binnen de strategie van Tulip Computers en dochteronderneming 2L International B.V. (2L), waarvan uitbreiding en vernieuwing van het productportfolio een belangrijk onderdeel vormt.

 

Tulip Computers betaalt de overname in zowel cash als door middel van uitgifte van nieuw te plaatsen aandelen. Naar verwachting zullen op termijn 8,5 miljoen aandelen worden uitgegeven om de transactie mede te financieren.

2L gaat de producten van Paceblade wereldwijd aanbieden via de business unit Mobility Solutions, met kantoren in Amersfoort, München, Taipei en agenten in Amerika en Azië. De eerder dit jaar overgenomen activiteiten van Paceblade Technology Europe maken deel uit van deze organisatie. De business unit richt zich op het voldoen aan de snel groeiende vraag naar mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt.

De Paceblade productrange bestaat uit unieke, geavanceerde design tablet pc’s voor multifunctionele toepassingen zoals de huidige Slimline tablet pc. Deze tablet pc’s zijn onderscheidend gepositioneerd, onder andere vanwege het feit dat zowel Windows- als Linux applicaties worden ondersteund. Hierdoor worden deze producten momenteel reeds succesvol gebruikt in een groot aantal specifieke marktsegmenten zoals de Overheid, de Medische Sector, Service & Support organisaties en in de sector Transport en Logistiek. Onafhankelijke analisten verwachten dat het relatieve marktaandeel van tablet pc’s zal toenemen van 1procent in 2003 naar ongeveer 20 procent van de totale wereldwijde notebook verkopen in 2005. 

Volgens verwachting levert de Paceblade productrange voor Tulip Computers in 2005 zo'n 25 miljoen euro op. De totale transactiekosten van deze acquisitie inclusief de totale vergoeding aan PaceBlade bedragen nagenoeg vijf miljoen euro.

Tulip Computers heeft momenteel in totaal 172.449.432 aandelen uitstaan met een slotkoers per 3 augustus 2004 van € 0,20 per aandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-05T10:24:00.000Z Redactie Computable/Channelweb