Omzet uit computerchips daalt opnieuw in 2009

De wereldwijde omzet uit computerchips is voor het eerst twee jaar achtereen gedaald. Onderzoeksbureau Gartner constateert een omzetdaling van 10,5 procent in 2009 vergeleken met een jaar eerder. In 2009 werd een omzet van 228,4 miljard dollar gedraaid. De omzet nam in de tweede helft van 2009 weer toe. Het onderzoeksbureau verwacht daarom dat 2010 een beter jaar wordt voor de chipindustrie.

‘Na een sterke daling in het vierde kwartaal van 2008 en het eerste kwartaal van 2009, groeide de omzet de laatste drie kwartalen van 2009', zegt onderzoeker Peter Middleton. ‘Daarom is de omzet in 2009 veel minder slecht dan we verwachtten toen de financiële crisis begon.'

Fabrikant Intel maakt de meeste omzet uit computerchips, namelijk 33,3 miljard dollar. De omzet uit chips van deze fabrikant daalde met 4,5 procent. Samsung Electronics maakt daarna de meeste omzet uit chips, namelijk 17,7 miljard dollar. Deze fabrikant zag de omzet stijgen vergeleken met een jaar eerder met 1,7 procent. Volgens Gartner dankt de fabrikant deze omzetstijging vooral aan zijn ingreep in 2008 bij de divisies die DRAM-chips en Nand Flash-chips maken. Het bedrijf ging zich concentreren op andere soorten semiconductors.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De omzet van Intell in Miljoenen dollars moet mijnsinzies in Miljarden dollars zijn.
Komt mogal dom over en het lijkt of de redactie het verschil tussen miljard en miljoen niet helder heeft.
Inderdaad billion in USA is weer miljard in europa etc.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-31T10:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.