EMC haalt recordcijfers in eerste kwartaal 2010

De Amerikaanse dataopslagleverancier EMC noteert in het eerste kwartaal van zijn fiscale jaar 2010, dat 31 maart eindigde, recordcijfers. Het bedrijf zag zijn omzet, winst en cash flow toenemen. Het zijn de beste eerste kwartaalcijfers ooit, aldus directeur Joe Tucci.

EMC rapporteert in het eerste kwartaal een omzet van 3,9 miljard dollar. Dat is 23 procent meer dan de 3,2 miljard dollar dan een jaar geleden. De nettowinst steeg met 92 procent naar 373 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 194 miljoen dollar. Ceo Tucci verwacht over 2010 een omzetgroei van 18 procent. Er moet dan een omzet worden gehaald van 16,5 miljard dollar.

De omzet uit EMC's Information Infrastructure-divisie, die bestaat uit informatiedataopslag, RSA security en de producten voor content management en archivering, groeide met 22 procent naar 3,3 miljard dollar. De meeste omzet kwam uit de verkoop van informatie dataopslag producten: 2,9 miljard dollar. Zo waren de Symmetrix opslagsystemen in trek. De verkoop van EMC's mid-tier platform producten, zoals de netwerkdataopslagproducten Clariion, groeide met 32 procent naar 800 miljoen dollar. Van deze producten werd 75 procent via ict-dienstverleners verkocht.

Back-up en recovery

Een flinke groei was te zien bij EMC's Backup en Recovery System-divisie. De verkoop van Data Domain deduplicatie-opslagsystemen en Avamar back-up- en recoverysystemen groeiden elk met meer dan 100 procent, vergeleken met een jaar eerder.

De verkoop van producten voor content management en archivering steeg met 2 procent naar 178 miljoen dollar. De verkoop van RSA securityproducten groeide met 13 procent naar 161 miljoen dollar. De omzet uit diensten steeg met 13 procent.

VMware, een onderdeel van EMC, noteerde in het eerste kwartaal van 2010 een omzet van 632 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-22T07:22:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.