Belgisch Keyware grossiert in schadeclaims

De Belgische chipkaartenleverancier Keyware specialiseert zich tegenwoordig blijkbaar ook nog in een andere activiteit: het dagvaarden van (vroegere) klanten. Zowel de bioscoopketenuitbater Kinepolis als de Profliga kregen een schadeclaim toegestuurd.

Het noodlijdende Keyware laat weten dat ze tegen Kinepolis een schadeclaim hebben ingediend van één miljoen euro, voor het illegaal gebruik van hun technologie in de onbemande ticketingsystemen. Volgens topman Stephane Vandervelde had Kinepolis aan Keyware na een testronde laten weten niet verder te willen gaan. Toen Kinepolis later toch onbemande systemen begon te gebruiken, bleek daar nog steeds Keyware-technologie in aanwezig, zegt Vandervelde in De Standaard.

 

Kinepolis zegt verrast te zijn door deze dagvaarding.
Tegelijk kon men in De Standaard lezen dat ook de Profliga door Keyware is gedagvaard. Deze had namelijk beslist om de oude fankaarten nog even aan te houden, omdat de nieuwe nog niet klaar zijn. Maar volgens Keyware zijn de licenties voor de oude kaart al verstreken. Bovendien zouden 80.000 fankaarten software van Keyware bevatten waarvoor geen licentie is betaald.


Keyware heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad: zowel 2002 als 2003 werden met verlies afgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-11T12:56:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.