IBM en iTricity leveren samen clouddiensten

man cloud laptop kantoor

Cloudprovider iTricity heeft een meerjarige zogeheten teaming agreement getekend met IBM, gericht op het gezamenlijk aanbieden van clouddiensten in de Benelux-markt. De samenwerking zal in de toekomst verschillende cloudproducten opleveren voor de bovenkant van de mkb-markt.

De samenwerking is ondertekend door Martin van der Meer, Benelux infrastructure services leader bij IBM en Robert Rosier, ceo van iTricity. 'De markt vraagt om integrale diensten, waarbij het niet noodzakelijk is om vooraf grote investeringen te doen, maar de dienst als ware het elektriciteit af te nemen', zegt Van der Meer. Rosier vult aan: 'Met onze kennis zetten we hardware in als een soort elektriciteitvoorziening vanuit een ict-nutsbedrijf. iTricity staat dan ook voor 'it as electricity'. De toevoeging van onze platformen en software aan de IBM-utilitylaag vormt nu een integrale oplossing voor eindklanten.'

Door de samenwerking is het volgens Rosier nu mogelijk om de iTricity-installaties, infrastructure as a service (IaaS), aangevuld met platform- en applicatielagen integraal aan te bieden als software as a service (SaaS) en platform as a service (PaaS). Door de ISO27001-certificering van iTricity op zowel de processen als de infrastructuur, voldoen de platformen aan eisen van veiligheid en compliance, aldus Rosier.

De samenwerking moet diensten opleveren als desktopdiensten uit de cloud, software en platformen uit de cloud capaciteitsdiensten, waarbij alleen de 'ruwe infrastructuur' als dienst aan integratoren, ict-afdelingen en isv's wordt aangeboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

We hadden onze servers staan bij itricity, een aanvraag voor het uitbreiden van onze storage duurde 3 maanden !!! Niet echt flexibel dus... ben blij dat we bij die club weg zijn.

rob,

en waar zit je nu dan?

We hebben de boel ondergebracht bij een hosting provider in Amsterdam.

Itricity zou flexibel kunnen schalen en de boel voor ons monitoren. Na een half jaartje kregen we de vraag of ze misschien een agent mochten installeren want ze hadden na een incident niets gemerkt...
Voor dat geld konden we het beter zelf doen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-06T14:11:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.