Netwerkbedrijf richt zich op marktverandering en niet op concurrent

'Focus van Cisco ligt op veranderende markten'

Netwerkbedrijf Cisco heeft zich tijdens zijn Partner Summit 2010 in San Francisco als een heer gedragen tegenover zijn concurrent HP. Directeur John Chambers en channelbaas Keith Goodwin zeiden beiden zich vooral te richten 'op veranderende markten' en 'niet op concurrenten', zoals HP. Tijdens het vorige partnerevenement van Cisco riep Chambers nog luid en duidelijk dat 'HP onze concurrent' is.

Dit jaar zei de topman dat Cisco zich 'niet richt op concurrenten, maar op veranderingen in de markt'. Chambers noemde HP slechts één keer. Dat was op basis van een Intel-onderzoek, waaruit bleek dat de 'Cisco UCS servers in zeven industrie-benchmarks beter presteren dan IBM of HP.' Verder beschouwde hij de concurrent als een dozenschuiver die beweert dat zijn onderdelen goedkoper zijn. 'We zijn niet bang voor concurrentie of economische uitdagingen.'

Marktwaarde

Chambers zegt verder dat Cisco, met een wereldwijde marktwaarde van 152 miljard dollar en een oorlogskas van tientallen miljarden dollars, van plan is verder te groeien in netwerkoplossingen voor de consumentenmarkt, videoconferentie en virtuele datacenters. Volgens hem wordt het bedrijf een sterke speler in die markt, net zoals hij dat in de voip-markt werd. De ceo zei dat zijn bedrijf verder groeit, mede dankzij de overname van partijen. Zo werd kortgeleden hardwareleveranciers Starent Networks en Tandberg overgenomen.

Chambers verwacht verder groei door innovatie, onder andere door zijn technologie te koppelen aan netwerken van energieleveranciers, waardoor grid netwerken ontstaan. Ook zou het bedrijf transformeren van productleverancier naar een partij die (netwerk)architecturen levert voor nieuwe businessmodellen waarbij instellingen snel hun ict kunnen afstemmen op de business. Cisco's rol daarin is onder andere het leveren van intelligente netwerken die content leveren op elke apparaat.

Opvolger

Chambers zei overigens nog drie tot vijf jaar aan te blijven als ceo. Zijn volgende rol zal die van voorzitter zijn. Veel analisten beschouwen Rob Lloyd, vice president worldwide operations, als opvolger van Chambers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-07T14:39:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.