Vision Solutions neemt Double-Take over

De Amerikaanse leverancier Double-Take Software van dataprotectiesoftware wordt overgenomen door Vision Solutions voor een bedrag van 242 miljoen dollar. Vision levert disaster recovery software. Boze aandeelhouders van Double-Take hebben een aanklacht tegen de directie van het bedrijf ingediend. Het aandeel waarvoor het bedrijf wordt verkocht zou veel meer waard moeten zijn.

Double-Take Software levert software voor dataprotectie- en recovery, datareplicatie, en applicatiebeschikbaarheid voor met name Microsoft Exchange, SQL en SharePoint. Vision Solutions ontwikkelt high availability, disaster recovery, en system management oplossingen voor de IBM Power Systems.

Er is inmiddels een aanklacht namens tegen Double-Take ingediend bij de rechtbank over de te lage prijs waarvoor het bedrijf wordt verkocht. Advocatenkantoor Levi Korsinsky LLP uit New York zegt namens aandeelhouders zich zorgen te maken over het overnamebedrag per aandeel dat 10,55 dollar bedraagt. De prijs zou hoger moeten zijn omdat begin januari ook al interesse was van een andere partij om het bedrijf over te nemen.

De overnamekandidaat levert zijn software onder andere via Dell, HP, distributeurs en negenhonderd resellers. Oem- en verkoop via de channel is goed voor 89 procent van de omzet. Dell en Sunbelt zijn de grootste resellers. Double-Take heeft 20.000 klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-18T14:20:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.