Google koopt VOIP-bedrijf voor 68 miljoen dollar

Dit artikel delen:

Google heeft een bod uitgebracht op Global IP Solutions, dat audio- en videodiensten over het netwerk aanbiedt. Het internetbedrijf doet een bod van in totaal 68,2 miljoen dollar, een prijs van 13 Noorse Kronen per aandeel. Global IP Solutions heeft een beursnotering aan de beurs van Oslo. Aandeelhouders van het voipbedrijf hebben tot eind augustus om hun aandelen over te dragen.

‘Het web als ontwikkelingsplatform verandert snel. Realtime audio- en videocommunicatie op internet worden steeds belangrijkere nieuwe tools voor onze gebruikers', zegt directeur Rian Liebenberg van het Google. Directeur Emerick Woolds van Global IP Solutions ziet de overname door Google als een kans om ip-communicatie te transformeren en te versnellen.

Een Noorse analist vertelt de Amerikaanse krant Wall Street Journal dat het internetbedrijf de aankoop waarschijnlijk doet om de technologie van Global IP Solutions te verkrijgen en niet om de financiële positie van het bedrijf te versterken. Het voip-bedrijf boekte in 2009 een omzet van 12,06 miljoen dollar. Het verlies over dat jaar bedroeg 6,95 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-19T10:31:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.