Novell BrainShare EMEA na vijf jaar terug

De Novell BrainShare-conferentie is van start gegaan in de Amsterdam Passenger Terminal. Daar worden gebruikers, partners en Novell-specialisten bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond de software. Een aantal grote bedrijven, zoals BMW Group, Vodafone Business en Essent gaven op de eerste dag presentaties over hun ervaringen met Novell software. Essent gebruikt Novell voor consolidatie van zijn datacenters. Het is sinds vijf jaar dat Novell weer een BrainShare conferentie in Europa organiseert.

BrainShare EMEA wordt van 18 tot en met 21 mei in Amsterdam gehouden. Het is de eerste keer sinds vijf jaar dat Novell een BrainShare-conferentieweer in Europa organiseert. Marketingbaas John Dragoon zegt dat het evenement is uitverkocht. Ruim zeshonderd klanten en partners krijgen tijdens BrainShare diverse updates, onder andere over de Intelligent Workload Management (IWM)-strategie en SUSE Linux messaging applicaties. Novell zegt dat elke maand honderdvijftig nieuwe applicaties gecertificeerd worden voor SUSE Linux Enterprise. SUSE Linux is nu geschikt voor vijfduizend gecertifeerde applicaties. 

Verder zijn er technische demonstraties van Novell Identity Manager 4, dat geschikt is voor Saas-omgevingen zoals Google Apps en Salesforce.com. Ook wordt er nadruk gelegd op producten zoals ZENworks Configuration Management 10, Application Virtualization 8 en Collaboration software. Zo wordt ZenWorks aangeraden in combinatie met het uitrollen van Windows 7. De leverancier voert verder zijn software appliance-strategie op. Hierbij wordt een SUSE software appliance geleverd, in SaaS en on-demand vorm, waarop ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen.

Op Novell Brainshare gaven eindgebruikers op de eerste dag presentaties, zoals de BMW Group, Essent en Vodafone Business. Marco Spoel, manager infrastructuur bij energie Essent zegt een aantal oplossingen van Novell te gebruiken voor consolidatie en kostenbesparingen.  Essent consolideerde met hulp van dienstverlener PQR naar één datacenter, waarbij 310 fysieke en virtuele servers vanaf drie verschillende locaties verplaatst moesten worden. Het bedrijf voerde de servermigratie uit met behulp van PlateSpin, een workload management-technologie van Novell, waardoor de servers tijdens het migratie- proces online konden blijven. Essent verplaatste 260 SUSE Linux Enterprise Server- en Microsoft Windows Server-workloads van HP-hardware naar IBM System x- servers. Daarnaast werden vijftig fysieke apparaten gemigreerd naar virtuele systemen met ESX Server van VMware, waardoor de benodigde ruimte voor het nieuwe datacenter met 8 procent afnam, aldus Essent. Hierdoor werd volgens Spoel het opnieuw opbouwen van de it-infrastructuur overbodig en konden bedrijfskritische activiteiten doorgaan. Dat leverde een besparing op van ongeveer twee miljoen euro, aldus Spoel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-19T17:26:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.