Atos Origin gebruikt Brocade in datacenters

Atos Origin gebruikt producten van Brocade voor de nieuwe netwerkinfrastructuur voor twee nieuwe datacenters in Eindhoven en Best. Deze datacenteroplossing moet de operationele kosten in de twee datacenters verlagen en het beheer vereenvoudigen.

Brocade heeft het eerste deel van de routed backbone van het storage area netwerk geïmplementeerd tussen de twee datacenters in Eindhoven en Best. Deze backbone wordt met name gebruikt voor storage replicatie en cross-site backup. In de aankomende maanden zal ook voor deze ook worden geïmplementeerd in andere datacenters. De san routed backbone wordt daarnaast ingezet voor de applicatiemigratie tussen de verschillende datacenters waardoor Atos Origin tot 10.000 poorten kan schalen en alle datacenters met elkaar kan verbinden voor maximale flexibiliteit.

Voor het lan-gedeelte werd voor Brocade gekozen omdat het onder andere ethernet layer 2 features bood. Het IP-netwerk is gebaseerd op een aggregation layer die uit vier Brocade NetIron MLX 16 switches bestaat. De Brocade BigIron RX 16 en Brocade TurboIron apparatuur wordt gebruikt voor serververbindingen, geconfigureerd in 12 rijen van 32 racks. De uitrol richt zich het komende jaar op 5.000 poorten, met nog eens 5.000 poorten in het volgende jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-21T11:11:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.