Glidepath gaat verder als iTricity

Glidepath en iTricity gaan op een nieuwe locatie samen verder onder de naam iTricity. iTricity levert on demand server-, storage- en connectivity-capaciteit (cloud computing) voor middelgrote tot grote klanten. Om deze diensten te kunnen aanbieden, beschikt iTricity over een beheerd netwerk met flexibele bandbreedte in acht verschillende internationale datacenters.

GlidePath is in 2001 voortgekomen uit een management-buy-out van Exodus Europa. De dienstverlener opereert in Duitsland en de Benelux. Onder de naam iTricity is in 2005 naast Compliant Beheer ook de business unit Infrastructuur on Demand toegevoegd.  In 2010 worden beide organisaties samengevoegd. De combinatie zal onder de naam iTricity verder gaan.  De onderneming heeft een nieuw onderkomen gevonden in het voormalige pand van Microsoft te Schiphol-Rijk.

IT als elektriciteit

iTricity staat voor 'it als elektriciteit' en zegt flexibele it-capaciteit te leveren. Het management van iTricity heeft de overtuiging dat de vraag naar infrastructuur drastisch verandert. Robert Rosier, ceo van iTricity, zegt: 'Organisaties willen zich blijven richten op hun core business en de ict-infrastructuur is daarvan een afgeleide.'

Momenteel exploiteert iTricity volgens de ceo ruim 2500 servers, die 1 petabyte aan data bevatten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-21T11:04:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.