Cisco neemt optische netwerkfabrikant over

Netwerkleverancier Cisco neemt het Amerikaans-Duitse bedrijf CoreOptics over voor ongeveer 99 miljoen dollar. Daarmee krijgt de multinational een leverancier van snelle optische netwerktoepassingen in handen. Met de technologie van CoreOptics zijn verbindingen tot 100 gigabit per seconde mogelijk. Dat is nodig doordat veel klanten van Cisco hun netwerkcapaciteit willen vergroten onder druk van video-, mobiliteits- en clouddiensten.

Volgens Cisco groeit het wereldwijde ip-verkeer tussen 2008 en 2013 jaarlijks met 40 procent. Tegen 2013 zou dat verkeer zijn vervijfvoudigd. De netwerkleverancier hoopt met de overname zijn aanwezigheid op de Europese markt van optische netwerken uit te breiden. Daarop is Cisco al actief, vanuit een vestiging in het Italiaanse Monza. Ook verwacht het bedrijf de innovatie in optische netwerken te kunnen stimuleren.

Frequentie

CoreOptics heeft voornamelijk kennis van geavanceerde modulatieformaten, waarmee optische signalen kunnen worden versterkt door ze een beter dragende frequentie te geven. Ook heeft de onderneming expertise op het gebied van optische systemen, applicaties en netwerkapparatuur.

De overname wordt waarschijnlijk in het tweede halfjaar van 2010 afgerond. Daarna komen de medewerkers in dienst van de Cisco Service Provider Technology Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat zijn "beter dragende frequenties"??????

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-25T11:02:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.