Google-opslagdienst voor ontwikkelaars

Google introduceert Google Storage for Developers. Dit is een nieuwe clouddienst die is gebouwd op Google's dataopslag en netwerkinfrastructuur. De dienst is een alternatief voor rivaal en storage-cloudaanbieder Amazon, dat ontwikkelaars Simple Storage Service (S3) aanbiedt.

De zoekgigant introduceerde de Storage for Developers-dienst op de Google's I/O developer-conferentie in San Francisco, die onlangs werd gehouden. Met de storagedienst hebben ontwikkelaars tools waarmee ze hun applicaties kunnen koppelen aan data die Google opslaat in Amerikaanse datacenters. De gegevens kunnen worden beheerd vanuit een webinterface en de open source command-line tool bibliotheek GSUtil. Er is verder ssl-ondersteuning, toegangscontrole, online beheertools en verschillende authenticatietoepassingen.

Voor de dienst wordt betaald naar gebruik, aldus de zoekgigant. Ontwikkelaars kunnen meedoen op uitnodiging van Google. Zij krijgen gratis 100 GB aan datastorage per maand en betalen verder 17 dollarcent per gigabyte opslag per maand. Om data op te laden vraagt Google tien dollarcent per gigabyte. Downloaden kost 15 cent per gigabyte.

Amazon

Storage for Developers is een alternatief voor Amazon Web Services (AWS) dat de dienst S3-cloudstorage aanbiedt. Google Storage for Developers heeft vaste tarieven en het tarief van Amazon S3 daalt zodra gebruikers meer data opslaan. Amazon's tarief voor dataopslag start met 15 dollarcent per GB voor de eerste 50 terabytes per maand. Dit tarief daalt met 5,5 dollarcent per GB storage als er per maand meer dan 5000 terabyte (TB) wordt gebruikt.

Amazon heeft inmiddels ook een goedkoper alternatief voor de bredere Amazon S3-dienst aangekondigd: Reduced Redundancy Storage (RRS). Hier kunnen minder belangrijke gegevens tegen een laag tarief worden opgeslagen. Het lage tarief is mogelijk doordat er minder dataopslag en replicatie nodig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-25T11:14:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.