HDS ziet omzet in Europa met 10 procent stijgen

Dataopslagleverancier Hitachi Data Systems (HDS) boekte in de regio van Europa, het Midden-Oosten en Afrika in 2009 een omzet die 10 procent hoger is dan een jaar eerder. Wereldwijd daalde de omzet echter met 3 procent, Toch is het bedrijf tevreden met het behaalde resultaat. De vraag naar grootzakelijke storage arrays bleef in het jaar 2009 achter bij die in 2008. In het vierde kwartaal van 2009 nam de omzet uit opslagoplossingen weer toe, vooral door toegenomen verkoop van modulaire array-producten.

HDS en Hitachi, de Japanse moedermaatschappij, verkochten in het vierde kwartaal van 2009 voor 882 miljoen dollar aan storage. Dat is 6 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2008. HDS verkoopt opslagproducten in het buitenland, Hitachi doet dat alleen in Japan.

Voor het hele jaar 2009 was de omzet 3,27 miljard dollar, 3 procent minder dan in 2008. In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) behaalde het bedrijf een omzetgroei van 10 procent. Hardwareverkoop bedroeg 55 procent van de totale omzet, softwareverkoop 15 procent en de verkoop van diensten 30 procent.

De verkoop van HDS modulaire array-producten groeide met 30 procent. De verkoop van grootzakelijke storage arrays, zoals de USP V en USP VM, daalde een paar procentpunten. HDS zegt dat dit werd goedgemaakt door de verkoop van virtualisatie en thin provisioning-producten, waarmee de groei van de hoeveelheid data beter kan worden beheerst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-26T09:54:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.