Beveiliging PC's met AMD Athlon 64-chips verbeterd

AMD maakt bekend dat met Microsoft Windows XP Service Pack 2 op alle AMD Athlon 64-processoren Enhanced Virus Protection (EVP) kan worden geactiveerd.

Deze combinatie van hard- en software is ontworpen om computers te beschermen tegen bepaalde kwaadaardige virussen, wormen en Trojaanse paarden. Gebruikers van de Athlon 64-processor zijn nu extra beschermd tijdens het e-mailen, downloaden van foto’s, uitwisselen van muziek en spelen van games.

EVP is een hardware feature die een vast onderdeel is van de AMD Athlon 64 desktop- en mobiele processoren. In combinatie met Data Execution Prevention-technologie in Windows XP SP2, kan EVP niet alleen kwaadaardige code identificeren, maar tevens voorkomen dat deze code zich vermenigvuldigt en verspreidt. Het gaat hierbij voornamelijk om specifieke buffer overflow attacks. Door de beveiligingstechnologie in de hardware op te nemen, kunnen de schade en kosten die verband houden met deze virusaanvallen sterk worden verkleind en kan tegelijkertijd de integriteit van het thuis- en bedrijfsnetwerk worden vergroot.

Iedere Athlon 64 FX63, Athlon 64 desktop en mobile en Mobile Sempron-processor is voorzien van EVP. Voor bedrijven die gebruikmaken van de Opteron-processor wordt EVP geactiveerd met de release van Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 en Windows Server 2003 voor 64-bit Extended Systems.

“Buffer overflow attacks kosten het bedrijfsleven tussen de 385 miljoen en 1,2 miljard dollar”, zegt Rob Enderle, president en principal analyst bij de Enderle Group. “Anti-virusproducten kunnen simpelweg niet snel genoeg reageren op bedreigingen die soms slechts enkele minuten nodig hebben zich wereldwijd te verspreiden. De hard- en software van AMD en Microsoft biedt pro-actieve bescherming tegen enkele van de snelst groeiende en meest schadelijke virussen van vandaag de dag.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-13T10:38:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.