Zakelijk IP-verkeer stijgt jaarlijks 21 procent

Dit artikel delen:

Het zakelijk gebruik van ip-netwerken groeit tot 2014 met 21 procent per jaar. Tegen die tijd is het zakelijk ip-verkeer 2,6 keer zo groot als in 2009. Een groot deel van de groei wordt veroorzaakt door videovergaderingen. Tot 2014 vertienvoudigt het dataverkeer dat daarmee samenhangt. Webgebaseerde vergaderingen nemen zelfs toe met een factor 180. Dat onderzocht netwerkleverancier Cisco.

Het ip-verkeer dat is gerelateerd aan videovergaderingen groeit bijna driemaal harder dan het zakelijke ip-verkeer in het algemeen. Organisaties vergaderen niet alleen vaker via een videoverbinding, ze doen dat de komende jaren ook steeds meer in HD-kwaliteit. In 2014 vindt 57 procent van de videovergaderingen plaats in HD-kwaliteit. In 2009 was dat 31 procent.

Wan

De meeste groei zit in dataverkeer via internet en mobiele apparaten en minder via afgeschermde bedrijfsnetwerken (wan: wide-area networks).  

Als naast het zakelijke netwerkgebruik ook dat van consumenten wordt meegenomen, verviervoudigt het wereldwijde ip-verkeer tussen 2009 en 2014. Tegen die tijd bedraagt het totale ip-verkeer 767 exabytes (767x10^18 bytes) per jaar. In 2009 bedroeg dat 176 exabytes. Het verkeer dat door internetvideo wordt veroorzaakt, bedraagt in 2010 voor het eerst meer dan het verkeer dat samenhangt met peer-2-peer downloadactiviteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik kan het niet laten om ook hier even op IPv6 te wijzen :)

Een groot deel van de groei komt door mobiele apparaten. Vanaf 2012 zullen er geen IPv4 adressen meer beschikbaar zijn om extra mobiele apparaten aan te sluiten. Een toepassing waar IPv6 vroeg nodig zal zijn om verder te groeien.

Gelukkig zijn er al mobiele netwerken in Europa die IPv6 ondersteunen!

Sander, je hebt helemaal gelijk. Ik ben zelf bezig met een kleine studie IPv6. Voor de grap ben ik eens gaan zoeken op de sites van de ISP's in NL. Gewoon in de searchbar 'IPv6' gezet. Schokkend bijna..alleen xs4all had veel documentatie, kpn, ziggo, upc en nog wat anderen 0 hits.
Cisco, ja duizenden hits, datasheets maar toch ook design guides etc, netjes dus.
Wordt het niet eens tijd dat de ISP's wat info op hun sites gaan plaatsen??

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-03T14:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.