Stolt Nielsen verhuist servers naar Nederland

Maritiem transporteur Stolt Nielsen verplaatst zijn servers in datacenters in de Verenigde Staten naar Nederland. Hier gaat de transporteur twee datacenters gebruiken, waarvoor Iptor de capaciteit levert en die worden beheerd door PST Business Solutions. De twee partijen hebben een driejarige overeenkomst gesloten.

Het Noorse bedrijf Stolt Nielsen besloot zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten te verplaatsen naar Nederland. Ook de volledige ict wordt dan in ons land ondergebracht. Momenteel werkt de maritiem exporteur vanuit  twee datacenters vanuit de Amerikaanse steden Madison en Milwaukee. In deze datacentra staan System-I servers, waarop de belangrijkste applicaties van het bedrijf draaien. ‘Het gaat om zo'n vijftien applicaties', zegt algemeen directeur Olaf van Dam van PST Business Solutions.

Volgens hem heeft de transporteur niet overwogen om over te stappen op een ander systeem dan System-I. ‘Het systeem draait prima. Dat is niet aan de orde geweest.' Het is niet een gewone migratie, vertelt de algemeen directeur verder. ‘Er wordt overgestapt naar een nieuwe versie van het besturingssysteem van System-I. Nu wordt er nog op een ouder systeem gewerkt.'

Migratie

De migratie moet nog plaatsvinden. ‘De machines zijn aangeschaft en de plannen zijn geschreven. We zitten nu midden in de uitvoering', vertelt Van Dam. Stolt Nielsen gaat verhuizen naar datacenters in Nieuwegein en Amsterdam. Dat zijn locaties van Iptor. Er is gekozen voor twee datacentra om het risico te beperken. ‘Dat was een van de redenen van de transporteur om voor ons te kiezen', zegt Van Dam.

Een andere reden was de flexibiliteit van het contract. ‘We kunnen capaciteit-on-demand leveren, bijvoorbeeld starten met 10.000 CPW en naar verloop van tijd opschakelen naar meer of terugschakelen naar minder. De prijs fluctueert met de gevraagde capaciteit. Dat wilde geen andere leverancier leveren', aldus Van Dam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-07T08:42:00.000Z Rian van Heur