T-Mobile: 3G-problemen zijn opgelost

Dit artikel delen:

De iPhone is de grootste boosdoener van de capaciteitsproblemen van het 3G-netwerk

Telecomaanbieder T-Mobile zegt zijn 3G-netwerk in korte tijd zodanig te hebben uitgebreid dat er geen capaciteitsproblemen ontstaan. De afgelopen maanden ondervonden veel abonnees problemen om via hun smartphone snel te kunnen internetten. Vooral de iPhone, die in Nederland enkel via T-Mobile in combinatie met een abonnement wordt verkocht, blijkt de boosdoener.

Door de uitbreiding van het netwerkcapaciteit is de 'filevorming' op bepaalde drukbezette 3G-antennelocaties inmiddels verholpen, meent de aanbieder. 'De locaties waar klanten de meeste hinder ondervonden, zijn met prioriteit aangepakt en in het grootste deel van Nederland is de capaciteit sneller dan gepland verdubbeld.'

Compensatie

Begin juni 2010 besloot het bedrijf om abonnees die aantoonbaar hinder ondervinden van de capaciteitsproblemen op het 3G-netwerk, twee maanden gratis mobiel internet te bieden. Onder meer de Consumentenbond  vond dit echter een te beperkte compensatieregeling. Bovendien meldde de aanbieder dat er 'dag en nacht' aan uitbreiding van het 3G-netwerk werd gewerkt, zodat het euvel binnen drie weken zou zijn verholpen.

Volgens de aanbieder maken bezitters van een smartphone tot veertig maal meer gebruik van mobiel internet dan mensen met een normale mobiele telefoon. Het mobiele dataverkeer op het netwerk van T-Mobile Nederland verachtvoudigde in 2008 ten opzichte van 2007. In het voorjaar van 2009 kreeg de netwerkbeheerder maandelijks zo'n 67 terabyte aan data te verstouwen. In januari 2008 was dat nog slechts 2,5 terabyte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou. Ik merk er nog weinig van. Mijn verbinding werd vanochtend weer 10 keer verbroken tijdens gesprekken + ik moest heeeeeeel vaak bellen om ueberhaupt verbinding te krijgen.

Jammer dat T-Mobile zo'n slechte kwaliteit levert. Ik zou binnenkort graag een iPhone 4 aanschaffen, maar als ik daarbij gedwongen wordt om naar T-Mobile over te stappen dan gaat dat dus niet gebeuren :( Als ik een nieuwe iPhone aanschaf zou ik er ook graag gebruik van willen maken...

@Sander: Haal gewoon je iPhone in Belgie, een paar honderd euro goedkoper en je bent vrij in de keuze van je provider zoals b.v. Vodafone

Merk er nog helemaal niets van. Op kantoor heb ik zelfs helemaal geen bereik en kan niet bellen of internetten.

Opgelost??? Het is nog nooit zo slecht geweest....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-17T10:10:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.