Solcon opent nieuw datacenter in Apeldoorn

Internetdienstverlener Solcon heeft een nieuw datacenter in Apeldoorn geopend. Het is het derde datacenter van het bedrijf. Ruim 2300 vierkante meter van het nieuwe gebouw is bestemd voor de opslag van data. Voor Apeldoorn is gekozen, omdat de stad midden in het land ligt én boven de zeespiegel,en een aantrekkelijke locatie vormt voor klanten buiten de Randstad.

Hierbij is aan alle aspecten gedacht op het gebied van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. Zo wordt het grootste gedeelte van het jaar gebruikgemaakt van vrije koeling van de systemen via de buitenlucht. De warmte die hierbij vrijkomt, is bedoeld voor de verwarming van de kantoren, waardoor een cv-installatie overbodig is. Ook maakt het datacenter volledig gebruik van groene stroom.

De internetdienstverlener beschikt al over twee datacentra in Dronten. Het bedrijf koos bewust voor een locatie in het midden van het land, waarbij Apeldoorn de ideale plek bleek. Solcon-directeur Peter van der Vlies: ‘Het is voor ons belangrijk om een extra locatie te hebben voor het beheer van servers. Ook speelt een rol dat Apeldoorn boven de zeespiegel ligt. Bovendien is de behoefte aan dergelijke hostingfaciliteiten op een locatie buiten de Randstad, vanwege de bereikbaarheid, groot.'

De dienstverlener richt zich zowel op bedrijven die zelf het beheer van hun serverpark willen doen, als op bedrijven die naast de faciliteiten van het datacenter ook het beheer aan Solcon willen overlaten. Maar ook voor de eigen activiteiten is de uitbreiding van belang. ‘Met name onze grotere zakelijke klanten vragen om deze uitbreiding. We beheren verder ruim 200.000 mailboxen van onze eigen klanten, die op deze manier kunnen rekenen op extra veiligheid.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-18T09:46:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.