Fraunhofer zet Cordys in bij BPM-onderzoek

Het Duitse Fraunhofer Institute for Industrial Engineering gaat het effect van business process management (bpm) en service-oriented architecture (soa) op operationele omgevingen onderzoeken en simuleren. Daarvoor is een modelonderneming opgezet, die het bpm-platform van de Nederlandse leverancier Cordys gebruikt.

De Fraunhofer-modelonderneming gebruikt een webshop, een open source erp-systeem, een productie-applicatie, rfid-hardware en -software en een crm-systeem. De onderliggende processen in de gesimuleerde onderneming, van de orders in de webshop tot de updates van het erp-systeem, worden beheerd door het bpm-systeem van Cordys.

Organisaties die overwegen een soa of bpm te implementeren, kunnen het instituut onderzoeken en de mogelijkheden van de technologie in een echte bedrijfsomgeving zien, claimt Fraunhofer. ‘We kozen voor het Cordys-platform omdat dit het belangrijkste voordeel van soa goed uitlicht, namelijk de mogelijkheid om een it-architectuur te bouwen die daadwerkelijk inspeelt op de bedrijfsbehoeften', zegt programmamanager Jochen Kokemüller van het Duitse instituut.

Flexibeler

Door het bpm-systeem te installeren kan de modelonderneming nu functionaliteiten van de verschillende systemen aanpassen, uitbreiden of combineren zonder de bestaande software aan te hoeven passen. Dat maakt bedrijven flexibeler en kunnen ze beter reageren op veranderde marktomstandigheden, concludeert Fraunhofer.

Directievoorzitter Per Jonsson van Cordys ziet vooral voordelen voor productiebedrijven, doordat het beheer en de ondersteunende processen voor productie- en orderprocessen nog steeds worden gekenmerkt door gebrekkige integratie en handmatige stappen.

Fraunhofer Institute

Het Fraunhofer Institute for Industrial Engineering heeft tachtig onderzoekscentra, waaronder 56 Fraunhofer-instituten, in Europa, Amerika en Azië. Het instituut heeft 17.000 medewerkers en een jaarlijks onderzoeksbudget van ruim 1,6 miljard euro. Daarmee is het de grootste organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-25T10:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.